Arrangement

Bæredygtighed med et glimt i øjet - Signe Wenneberg

Signe Wenneberg kan den svære kunst, at tale om bæredygtighed og klimakrise på en usentimental, selvironisk og skæg måde. Der grines, når Signe kommer ud og fortæller om hverdagsaktivisme og forbrugernes svar på tidens store udfordringer.

CREATE, Aalborg

Lørdag d. 14. september 2019

Kl. 11:00 - 12:30

Gratis

 

Beskrivelse

Vi hører om alt fra bæredygtigt byggeri, stressede kontorlandskaber, arbejdsmiljø, selvforsynende køkkenhaver og urban farming-græsrødderne til cirkulær økonomi, kompost med kaffegrums, madspildsaktivster og sejrende hønseaktivister.

Vi lever i en tid præget af stor forbrugerisme. Det gælder alt fra mad, emballage, plastik, papir, tøj, sko, møbler, køkkener, badeværelser, dimser, flyrejser, biler, havegrej og ikke mindst el og varme.

Vi bruger løs. Vi valfarter til Black Friday. Vinterudsalg. Sommerudsalg. Førudsalg. Crazy Days. Alle disse events har ikke blot ædelt til formål, at give folk på et lille budget en rabat på noget, de har sparet sammen til. Men er selvfølgelig designet til at få store menneskemængder til at købe overflødige ting, vi ikke har brug for.

Vi køber. Vi bruger. Vi smider væk. Vi køber noget nyt. Og det er ikke spor harmløst. Fordi forbrugsræset belaster klimaet.

Signe Wenneberg regnes for at være en af Danmarks fremmeste bæredygtighedseksperter. Hun skaber opmærksomhed om bæredygtighed gennem sit virke som forfatter, foredragsholder, bestyrelsesmedlem og journalist.

Signe Wenneberg er uddannet retoriker fra Københavns Universitet. Medlem af Realdanias bedømmelsesudvalg/ Underværker. Medlem af Frilands bestyrelse. Medlem af Etisk Råd i perioden 2013-2016.

Udkommer dagligt på instagram og på sin egen blog, hvor hun især deler positive indtryk fra naturen og det bæredygtige liv. Hvis det da ikke lige handler om madspild, byggeri og havetips.

Forfatter til talrige fagbøger – heraf enkelte prisbelønnede – om kommunikation, klima, bæredygtighed, mad, høns og haven, som er Signe Wennebergs yndlingsbeskæftigelse.

Efter arrangementet er IDA Nord vært ved et glas koldt skummende økologisk fadøl fra Thy samt økologisk sodavand, til dem der hellere vil have dette.

 

Praktisk Info

Hvor

CREATE

Rendsburggade 14, 3.463

9000 Aalborg

Auditorium 3.127 (i stueetagen)


Hvornår

Lørdag d. 14. september 2019

Kl. 11:00 - 12:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 14. september 2019

Kl. 11:00


Antal pladser

250


Ledige pladser

148

Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

332792


Arrangør

Kompetenceforum, IDA Nord


Medarrangører

IDA Nord

IDA Verdensmål

Kurser for studerende

Miljøteknisk Gruppe, IDA Nord

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord