Arrangement

Besøg på den Hirschsprungske samling dagens emne: ’Billedanalyse’

IDA’s RKA har tidligere besøgt museet og fået en generel gennemgang af dets hovedværker, bliver emnet for denne omvisning: ’Billedanalyse’.

København Ø

Lørdag d. 07. november 2015

Kl. 11:00 - 15:00

Fra 170 kr.

 

Beskrivelse

Lørdag den 7. november, 2015, kl. 1100

Mødested ved indgangen til museet.

Kom gerne lidt før, da omvisningen starter ret præcist kl. 1100.


Heinrich Hirschsprungs familie var af tysk-jødisk oprindelse. Hans far, Abraham Marcus Hirschsprung, kom fra Frankfurt og etablerede en tobaksforretning i den høje kælder i gavlen af Hotel d'Angleterre ved Kongens Nytorv i København.

Da sønnerne Bernhard og Heinrich Hirschsprung i 1859 overtog firmaet, gik man samtidig ind i cigarproduktionen, der udviklede sig til en moderne og driftig virksomhed. I 1866 købte man den ubebygget grund på Gammel Holm, hvor marinen ellers havde holdt til. På grunden opførtes fabriksbygningen i røde mursten og i rundbuestil. Ligeledes købtes en bygning, hvori man indrettede forretning.

Begge bygninger kan opleves i dag som henholdsvis Tordenskjoldsgade 7 og Østergade 6.

 

I 1866 købte Hirschsprung sit første maleri. De følgende år fulgte adskillige køb, og i Hirschsprungs notesbog ses, at han i 1872 for alvor begyndte at samle kunst og vise stor kærlighed til genremaleriet samt guldalderens malere.

 

Da IDA’s RKA tidligere har besøgt museet og fået en generel gennemgang af dets hovedværker, bliver emnet for denne omvisning: ’Billedanalyse’.

 

Med udgangspunkt i museets hovedværker, gennemgås billedanalysens grundlæggende aspekter som komposition, rum, farver, lys og skygge, ligesom de enkelte værker sættes i historisk perspektiv.

 

Vi vil få en omvisning i grupper på maksimalt 15, så der er rig mulighed for såvel at høre som at se, samt til at stille spørgsmål. Omvisningen vil vare ca. 1 time.

 

Der skal gøres opmærksom på, at halstørklæder, løse jakker, pelskantede bluser o.l., af sikkerhedsmæssige grunde skal efterlades i garderoben, hvor genstande kan lukkes inde i garderobe bokse, der kræver et 10 krone-stykke, som tilbageleveres ved genåbning af boksen!

Efter omvisningen vil vi gå gennem Østre Anlæg, de ca. 1.5 km til Toldbod Bodega, Esplanaden, hvor vi spiser ’MARYS frokost for håndværkere, advokater og andet godtfolk’ (drikkevarer for egen regning).

 

Arrangementet forventes afsluttet kl. ca. 14.

 

Det tilrådes at anvende offentlig transport i forbindelse med arrangementet, da parkering i området kan være endog meget vanskelig.

 

 

Yderligere information ved henvendelse til evtheill@evtheill.dk  eller tlf. 21455730.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Hirschsprungske Samling

Stockholmsgade 20

2100 København Ø


Hvornår

Lørdag d. 07. november 2015

Kl. 11:00 - 15:00


Pris

Ledig

170 kr.

Medlem

170 kr.

Seniormedlem

170 kr.

Studiemedlem

170 kr.

Tilmeldingsfrist

31. oktober 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

30


Ledige pladser

13


Tilvalg

Ledsagere

200 kr.

Arrangementsnr.

313267


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland