Arrangement

Besøg på energianlægget ARC – Amager Ressource Center – Amager Skibakke

Foredrag om ARC og hvordan centret tager byens affald og giver elektricitet, fjernvarme, næringsstoffer og genanvendelige materialer tilbage. Efter foredrag er der middag på restauramt Lynetten

København S

Mandag d. 04. februar 2019

Kl. 16:30 - 19:30

Fra 150 kr.

 

Beskrivelse

Hvad skal vi opleve
Vi skal høre om forbrændingsanlægget og forhåbentlig også på en rundtur og se anlægget samt se skibakken

Rundvisning
Byggeriet af Amager Bakke har for længst nået sin fulde højde på 123 meter, og på byggepladsen er der i skrivende stund (juni 2018) travlt med at få gjort de sidste dele færdige, inden der åbnes for offentligheden. Der indrettes et 360 m2 besøgscenter på Amager Bakkes 10. sal.

Når Amager Bakke står klar, vil det gamle anlæg på Kraftværksvej 31 blive revet ned. Så længe der er byggeplads, vil der ikke være rundvisning på området! ARC regner med, at de er kommet så langt, så vi også får en rundvisning i februar, men det kan i skrivende stund ikke garanteres. Så snart vi hører mere opdateres denne side.

Hvad er ARC
ARC er et fælleskommunalt selskab ejet af Dragør, Frederiksberg, Hvidovre, København og Tårnby kommuner.

ARC er en Integreret del af storbyen. De tager byens affald og giver elektricitet, fjernvarme og genanvendelige materialer tilbage.

ARC tager aktivt del i den grønne omstilling af Danmark ved at bidrage til et bedre miljø og klima til kommende generationer. Som kommunalt ejet selskab forvalter de affaldets ressourcer, sådan at de giver genanvendelige materialer, strøm og fjernvarme tilbage til borgerne og byen. Deres energianlæg ligger centralt i hovedstaden - det betyder kort transport af affaldet og gør varmetabet minimalt.

Forbrænding af husholdningsaffald producerer et stort overskud af energi. Hvor de tidligere brændte samme affaldsmængde over hele døgnet, optimerer de nu produktionen af energi over året og over døgnet. Ved at tilrettelægge deres produktion efter vedvarende energikilder som vind og sol, sikrer ARC billig el og varme til Hovedstadens borgere og virksomheder. Derved kan de yde et stort bidrag til at dække byens behov for elektricitet på vindstille dage, mens de nøjes med at forsyne med fjernvarme og varmt vand på blæsende dage, hvor elmarkedet dækkes af vindenergi. Med energianlæggets fleksibilitet kan de også tilpasse sig højere elpriser om dagen og lavere elpriser om natten ved at op- og nedregulere elproduktionen efter markedet.

Se mere på https://www.a-r-c.dk

Hvordan finder man ARC?
ARC ligger på Margretheholmen, halvøen lige før Refshaleøen. Adressen er Vindmøllevej 6, 2300 Kbh. S

Kommer du med offentlig transport, kan du tage bus 9A eller bus 37 i retning mod Refshaleøen kører tæt forbi Amager Bakke. Stå af ved hhv. Lynetten (bus 9A) eller Østhavnen (bus 37).

Billedet er taget af fotograf Christoffer Regild.

Tidsplan
16:30 – 18:00 Foredrag om ARC
18:15 – 19:45 Middag

Pris
Prisen inkluderer rundvisning, foredrag, middag, dessert, kaffe og drikkevarer

Arrangør
Jens R. Rasmussen
24 40 87 22; Jens.R.rasmussen@tvegaard.dk

 

Praktisk Info

Hvor

ARC

Vindmøllevej 6

2300 København S

Se kørselsvejledning i arrangementsbeskrivelse


Hvornår

Mandag d. 04. februar 2019

Kl. 16:30 - 19:30


Pris

Ledig

150 kr.

Medlem

150 kr.

Seniormedlem

150 kr.

Studiemedlem

150 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

300 kr.

Tilmeldingsfrist

27. januar 2019 - kl. 23:55


Antal pladser

25


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

275 kr.

Arrangementsnr.

327830


Arrangør

Furesø-Egedal Afdeling, IDA Nordsjælland