Arrangement

Besøg på fregatten Peder Skram og Masterkranen

Oplev hvordan livet var ombord på Flådens flagskib under Den Kolde Krig. Efter ca.1.5 times rundvisning på fregatten serveres frokost i officersmessen. Derefter vises vi op i Masterkranen. Besøget afsluttes med kaffe i officersmessen.

København K

Søndag d. 09. september 2018

Kl. 11:00 - 14:30

Fra 160 kr.

 

Beskrivelse

Oplev hvordan livet var ombord på Flådens flagskib under Den kolde krig. Hvordan den menige besætning boede på banjerne og officererne i deres lukafer og se hvor de arbejdede. Besøg skibshospitalet og chefens kvarter. Oplev skibslægen operere, vaskeriet, arresten og kabyssen, hvor der blev lavet mad til 180 besætningsmedlemmer. Besøg fregattens kraftcenter - kontrolrummet og de fem maskinrum. Se fregattens O-rum, hvorfra en eventuel søkrig blev ledet af eskadrechefen og hans stab. Gå ind og se radiostationen og styrehuset. Oplev den storslåede udsigt over Københavns Havn fra fregattens åbne bro. Kravl ind i det store kanontårn. Prøv at betjene fregattens 20 mm og 40 mm kanoner. Løft på granaterne, rør ved missiler og torpedoer eller se samlingen af modeller af danske krigsskibe fra perioden under Den kolde krig.

Fregatten var kommandoskibet, hvorfra den danske og vesttyske marines invasionsforsvar af Sjælland og øerne, skulle føres ud i livet i tilfælde af krig. Det var her, det store koordinerede missilangreb på fjendens landgangsstyrker, "Operation Hurricane" skulle ledes og iværksættes. Ved sin fremkomst i 1966 vakte Peder Skram stor international opmærksomhed ved at være det første større orlogsskib med en kombination af gasturbiner, dieselmotorer og stilbare skrueblade til at regulere farten.

I 1982 blev et HARPOON missil ved en fejl affyret fra Peder Skram. Missilet fløj 34 km, før det detonerede i et sommerhusområde i Lumsås ved Sjællands Odde. Ved eksplosionen blev fire sommerhuse totalt ødelagt og 130 andre beskadiget. Ingen mennesker kom til skade.

Efter ca. 1½ times rundvisning på fregatten serveres frokost i officersmessen. 3 stk. smørrebrød til de voksne og pølser og brød til børnene. Under frokosten vil der være øl og vand ad libitum. Efter frokosten vises op i Mastekranen, hvorefter der er kaffe i officersmessen. Fregatten sørger for opdækning, servering og afrydning.

På grund af de mange dæk og stejle lejdere er Peder Skram og Mastekranen en udfordring for gangbesværede.

Som gæster til fregatten kan I frit køre ind på Nyholms militære område.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Fregatten Peder Skram

Elefanten 2 Holmen ( Nyholm)

1439 København K


Hvornår

Søndag d. 09. september 2018

Kl. 11:00 - 14:30


Pris

Ledig

160 kr.

Medlem

160 kr.

Seniormedlem

160 kr.

Studiemedlem

160 kr.

Tilmeldingsfrist

30. august 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

6


Tilvalg

Ledsager

360 kr.

Børn

160 kr.

Arrangementsnr.

327936


Arrangør

Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland