Arrangement

Besøg verdens største modeljernbane i Hamborg

Vi tager med toget fra Flensborg Banegård til Hamborg og besøger verdens største modeljernbane.

Hamburg

Lørdag d. 14. marts 2015

Kl. 08:45 - 20:45

Fra 100 kr.

 

Beskrivelse

Elektroteknisk Gruppe Syd gentager det populære besøg til Miniatur Wunderland Hamburg – lørdag den 14. marts 2015 fra kl 8:45 – 20:45.

Miniatur Wunderland Hamburg er den største modeljernbane i verden, og en af ​​de mest succesfulde permanente udstillinger i Nordtyskland åbent alle dage - endda juleaftensdag.

I prisen er indkluderet følgende: Tog Flensborg-Hamborg tur/retur, entre til både udstillingen samt "Backstage Tour".

For yderligere information om modeljernbanen henvises til: http://www.miniatur-wunderland.com/

Program for dagen:

Vi mødes på banegården i Flensborg senest kl 8:45 for dem der ikke kommer med toget nordfra, da der skal påføres navn på gruppebiletterne mv.

Der en en lille bistro/kiosk hvor det er muligt at købe lidt morgenmad til turen og ellers kan der sagtens medbringes madpakke og diverse drikkevarer kan købes i toget.

Der er gratis parkering på pladsen foran banegården.

Toget afgår kl 9:02 og der er købt gruppebillet men uden pladsreservering men er vi lige så heldige som sidst, har vi en kupé for os selv. Der er ankomst til Hamborg 11:14.

Vi fortsætter med U-Bahn i ca 10 minutter og derfra er der cirka 10 minutters gang og ankomst til udstillingen ca kl 12. Husk pas og euro samt parply hvis det regner.

Der er mulighed for at købe frokost i Bistroen til rimelige priser og frokosten kan sagtens passes ind imellem man ser udstillingen som foregår på egen hånd - beregn gerne 3-4 timer.

Turen ”Backstage” varer ca 1 time og sker i hold af 5 personer der bliver lukket ind med 10 minutters imellem hvert hold. De enkelte hold opdeles i toget til Hamborg og der kendes også hvornår rundvisningerne starter.

Kl ca 17:00 mødes vi igen og følges ad til hovedbanegården hvor der er mulighed for at købe aftensmad af megen forskellig slags.

Toget mod Flensborg afgår fra Hamborg Hbf kl 18:43 spor 12 med ankomst i Flensborg 20:47,

Yderligere information omkring modeljernbanen og back stage tour:

Modeljernbanen af 12.000 meter spor i HO skala, inddelt i syv sektioner: Harzen, den fiktive by af Knuffingen, Alperne og Østrig, Hamburg, Amerika, Skandinavien og Schweiz. Af de 6.400 kvadratmeter gulvplads, optager modellen 1.150 m2.

I 2020 ventes at have nået slutningen af anlægsfasen, herunder mindst i alt ti nye afsnit i et model areal på over 2.300 m2. Det næste afsnit dækker en lufthavn som åbnede i maj 2011. Udstillingen omfatter 890 tog, der består af over 11.000 vogne, 300.000 lys, 215.000 træer og 200.000 menneskelige figurer. Der fortsættes med at arbejde på modeller af Italien og Frankrig nu hvor lufthavnssektionen er afsluttet. Lufthavnen er opkaldt Knuffingen International Airport og er modelleret efter Hamburg International Airport. Mulige fremtidige tilføjelser omfatter Afrika, England, eller et futuristisk landskab.

Ud over at besøge den normale udstilling er der også bestilt en guidede tur bag kulisserne.

Den viser Wunderland bag alt det man normalt ikke kan se og viser en del tekniske finesser samt andre sjove ting der blev lavet under opførelsen af modeljernbanen.

Vi forventer at turen vil være på engelsk, men kan i nogle tilfælde også være på tysk hvis ikke der er nok antal engelsktalende guider denne dag.

Grundet plads restriktioner (gangene er ganske smalle og vi skal op og ned af trapper samt igennem mindre åbninger) kan de desværre ikke at give personer, der vejer mere end 120 kg (omkreds er den afgørende faktor, for eksempel, en person af 1,60 m højde og 120 kg vægt vil opleve alvorlige pladsproblemer). Muligheden for gæster til at deltage i turen besluttes af vores guiden individuelt, men ved forrige besøg var der ikke nogen der blev afvist af den grund.

Denne rundvisning starter ved kontrol standen og alle er velkommen til at tage billeder eller bruge video kamera under hele turen!

Guiden vil give en kort introduktion med interessante detaljer om Wunderlands historie i starten af turen. Første station er "Amerika", hvor du vil se et af verden største værfter. Næste stop er "Skandinavien " med det store vandbassin. Under turen, vil guiden forklare interessante detaljer om konceptet, modellering, udvikling og teknologi for hver sektion.

"Hamburg " er den næste station på turen. Vi vil få et indblik i kabelføringer, dekoration, computere mv. Efter dette mellemlander vi i Knuffingen , den mest berømte by i Wunderland. Du vil lære detaljer og funktionaliteter i de "intelligente" biler og hvordan ladestationen virker. For at afrunde turen, vi vil komme ind i backstage områder af vores helt nye "lufthavn". Vi vil gå langs bagsiden af landingsbanen til området af flyet -lift, der forbinder landingsbanen niveau layout med de tre nederste mellemstationer og flyvemaskine udveksle niveauer.

Efter en time, ender turen ved "Slottet Neuschwanstein".

 

Praktisk Info

Hvor

Miniatur Wunderland Hamburg

Hamburg


Hvornår

Lørdag d. 14. marts 2015

Kl. 08:45 - 20:45


Pris

Medlem af arrangør

100 kr.

Ledig

100 kr.

Medlem

100 kr.

Seniormedlem

100 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.100 kr.

Tilmeldingsfrist

09. marts 2015 - kl. 12:00


Antal pladser

18


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsagere

200 kr.

Arrangementsnr.

313792


Arrangør

Elektroteknisk Gruppe, IDA Syd