Arrangement

C. T. Winkel - firmaet, personen og Den Tyrkiske Jernbane

C. T. Winkel – firmaet, personen og Den Tyrkiske Jernbane v/ cand. polit. Klaus Winkel Ingeniørhuset, Kalvebod Brygge 31 – 33, 1780 København V

IDA Conference, København V

Torsdag d. 02. maj 2019

Kl. 16:30 - 18:30

Gratis

Tilmeldingsfrist 29. april 2019 - kl. 23:55

 

Beskrivelse

For mange leder navnet ”C. T. Winkel” tanken hen på sammenstyrtningen af motorvejsbroen ved Fiskebæk i 1972, men dette giver et helt forkert indtryk af entreprenørfirmaet C. T. Winkel A/S.

Den fulde historie om det hæderkronede firma og personen Carl Tage Winkel bag det kan man nu læse i sønnen Klaus Winkels Bogen om Tage - mennesket, ingeniøren, entreprenøren. Med nedslag i bogen kommer vi fra byggeri af jernbane for Kampsax i Tyrkiet fra 1927 til 1932, hen over etablering af et datterselskab for den belgiske entreprenørkoncern Pieux Franki i 1933, til starten af firmaet C. T. Winkel A/S i 1938. Firmaets speciale var fundering, men repertoiret blev med årene ret omfattende, hvilket vi vil få eksempler på, ligesom vi vil høre lidt om hvad der skete med firma-et efter 1972. Og der bliver også tid til at se videoen om den hemmelige flugttunnel under Amalien-borg Slotsplads som C. T. Winkel var med til at bygge under anden verdenskrig.

Klaus Winkel har i de fleste af sine 38 år hos Danida beskæftiget sig med Afrikas udvikling. Han har arbejdet fem år i tropisk Afrika - som rådgiver for Kenyas regering og som ansvarlig for Danidas Tanzania program, og han har skrevet flere bøger om Afrika, blandt andet den anmelderroste Hvorfor er det så svært for Afrika? Denne bog og Bogen om Tage vil man kunne købe ved foredraget.

Du behøver ikke være IDA medlem for at deltage i arrangementet. Tryk på tilmelding og opret dig, så er du tilmeldt arrangementet.

_____________________________________________________


GÅ IKKE GLIP AF NOGET

Tilmeld dig vores nyhedsmail. Så går du ikke glip af alle de spændende kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg, vi afholder hvert år.

TILMELD DIG HER

Du kan sagtens modtage nyhedsmailen, selvom du ikke er IDA medlem - det er åbent for alle.

 

Praktisk Info

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31 - 33

1780 København V

Se mødetavlen


Hvornår

Torsdag d. 02. maj 2019

Kl. 16:30 - 18:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 29. april 2019

Kl. 23:55


Antal pladser

90


Ledige pladser

23


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

329800


Arrangør

IDA - Historisk Teknologi, HITEK


Medarrangører

IDA Nordsjælland Arrangementsudvalg