Arrangement

Da Vinci after dark...

Leonardo da Vinci - fortiden i fremtiden. Oplev et multitalents geniale univers. Særarrangement for IDA-medlemmer og deres ledsagere efter normal lukketid.

Charlottenlund

Fredag d. 29. august 2014

Kl. 18:00 - 21:30

Fra 250 kr.

 

Beskrivelse

Leonardo da Vinci (1452-1519) var 500 år forud for sin tid og et af renæssancens største genier. Han opfandt bl.a. bilen, helikopteren, kampvognen, svæveflyveren og u-båden, og han beskrev, hvordan en lang række naturvidenskabelige fænomener kunne udnyttes i samfundets og videnskabens tjeneste. Han var både arkitekt, ingeniør, kunstner, opfinder og videnskabsmand og skrev om alt, bl.a. anatomi, fysik, geometri og ingeniørkunst.

Her på udstillingen vises, hvordan da Vincis geniale idéer som opfinder og ingeniør tager sig ud, når de bliver gjort til virkelighed. I det gamle Danmarks Akvarium kan publikum røre ved og nærstudere mere end 60 af de maskiner, som den gamle mester ”opfandt”. Nogle er opbygget som mindre modeller, andre er fremstillet i naturlige størrelser ud fra da Vincis originale, efterladte tegninger fra det 15. og 16. århundrede.

Og udstillingen stiller naturligvis også skarpt på den kunstneriske side af da Vincis arbejde, først og fremmest de berømte værker Mona Lisa og Den sidste Nadver.

En del af maskinerne er interaktive, så børn og voksne selv kan afprøve, hvor sindrigt de fungerer. Blandt andet kan man se, hvordan han forestillede sig en cykel – mange hundrede år før den blev opfundet. Man kan genopleve hans forsøg på at skabe en flyvemaskine og en robot. Eller man kan kigge nærmere på de frygtindgydende detaljer i hans bud på effektive krigsmaskiner. Man kan også få mere viden om den inspiration, han fik fra havdyr, som gjorde ham i stand til at skabe verdens første egentlige dykkerapparat.

Leonardo da Vinci fik hele tiden nye indfald og lyst til at kaste sig ud i nye eksperimenter, og han efterlod sig ca. 3500 håndskrevne sider fyldt med dagbogsoptegnelser, videnskabelige notater og skitser. Omkring en fjerdedel af disse er bevaret.

Efter en guidet rundvisning med særlig fokus på udstillingens ingeniørmæssige indhold, bliver der mulighed for selv at nærstudere udstillingen.

Arrangementet afsluttes med et traktement, hvor der serveres italienske kanapeer og 2 glas vin pr. deltager.

 

Praktisk Info

Hvor

Danmarks Akvarium

Kavalergården 1

2920 Charlottenlund


Hvornår

Fredag d. 29. august 2014

Kl. 18:00 - 21:30


Pris

Ledig

250 kr.

Studiemedlem

250 kr.

Medlem

275 kr.

Seniormedlem

275 kr.

Tilmeldingsfrist

28. august 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

75


Ledige pladser

39


Tilvalg

Ledsager

375 kr.

Arrangementsnr.

311402


Arrangør

IDA Nordsjælland Arrangementsudvalg