Arrangement

Danmark som førende testland - hvordan?

Kom til debat om, hvordan vi i Danmark kan få et endnu mere dækkende og tidssvarende netværk af test- og demonstrationsfaciliteter. Udlandet har høj fart på - kan Danmark følge med og hvordan?

København V

Torsdag d. 10. januar 2019

Kl. 09:00 - 12:00

Gratis

 

Beskrivelse

Når virksomheder udvikler nye miljøteknologier, materialer, robotter eller fødevarer, har de behov for at teste løsningerne på avancerede anlæg. Derfor investerer landene rundt om os massivt i test- og demonstrationsfaciliteter. Sverige har lanceret Testbed Sweden, og Tyskland har etableret en lang række industri 4.0 testcentre.

Et internationalt panel skal i de kommende måneder vurdere det danske innovationssystem og komme med anbefalinger til, hvordan Danmarks indsats for videnbaseret innovation kan komme i verdensklasse. Her er test- og demonstrationsfaciliteter et centralt element. I en analyse fra Teknologisk Institut fra 2017 svarer hver tredje virksomhed imidlertid, at relevant udstyr ikke findes i Danmark, hvorfor flere virksomheder må søge til udlandet eller helt stoppe deres udviklingsprojekter.

På arrangementet kan du bl.a. møde Forsknings- og uddannelsesminister Tommy Ahler og Erik Arnold, co-founder og formand for Technopolis Group, der vil fortælle om internationale trends og nationale strategier på området. Svenske Vinnova og Invest in Denmark drøfter betydningen af testfaciliteter for at tiltrække virksomheder og kloge hoveder. Du kan også høre nyt om Tysklands markante udbygning af testfaciliteter. Samtidig vil virksomheder, forskningsinstitutioner og ledende embedsmænd give deres bud på, hvad Danmark skal gøre fremadrettet.

Program for arrangementet kommer snarest.

Arrangementet afholdes i samarbejde med IDA, DI og GTS-foreningen, og tilmelding sker til DI (ved at klikke på knappen "Tilmeld").

 

Praktisk Info

Hvor

Industriens Hus

H.C. Andersens Boulevard 18

1553 København V


Hvornår

Torsdag d. 10. januar 2019

Kl. 09:00 - 12:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

04. januar 2019 - kl. 23:59


Antal pladser

30


Ledige pladser

30


Arrangementsnr.

329829


Arrangør

IDA Teknologivurdering