Arrangement

Fjernvarme fra det nye fælleskrematorium i Ringsted

Ringsted

Onsdag d. 26. september 2012

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Vest- og Sydsjælland får fra foråret 2012 et helt nyt, centralt beliggende super fælleskrematorium. Takkt være ny teknik vil udledningen af CO2 blive reduceret med 40 procent i forhold til forureningen fra de nuværende syv krematorier. Planen vil være både en økonomisk, miljømæssig og arbejdsmiljømæssig gevinst.

Fælleskrematoriet Sjælland og Lolland-Falster bliver landets største og mest moderne. Det er ved at blive opført i Kærup Industripark i det nordlige Ringsted. Bygningerne er tegnet af det verdensberømte arkitektfirma Henning Larsen, og hele projektet kommer til at koste 118 millioner kr.. Når fælleskrematoriet tages i brug, slukkes ovnene i de nuværende krematorier i Holbæk, Roskilde, Køge, Slagelse, Næstved, Nykøbing Falster og Nakskov.

Røgen fra det nye superkrematorium skal nedkøles for at overholde miljøkrav, og overskudsvarmen herfra vil blive ledt ud i fjernvarmesystemet i Ringsted. Krematoriet kommer til at indeholde fem ovne og vil være forberedt til hurtig udvidelse. Søren R. Jepsen fra Balslev som har stået projekteringen, vil fortælle lidt om ovne, køler og filtre til Krematoriet.

Ingeniør Ole Winther vil fortælle os, hvordan Ringsted Varmeforsyning har fundet af løsninger for at kunne tilslutte denne overskudsenergi i deres system. Samt indpasning i den eksisterende varmeplan og udfordringen i at få overskudsvarmen indpasset med delvis manglende samtidighed mellem overskudsvarme og efterspørgsel på et forholdsvis lille selvstændigt net, som etableres for at udnytte overskudsvarmen og sluttet af med varmeforsyningens andre anlæg og fremtidstanker.

Der serveres sandwich og drikkevarer.

Deltagelse er gratis og iht. IDAs regler.

 

Praktisk Info

Hvor

ShipIt ApS

Jættevej 1

4100 Ringsted


Hvornår

Onsdag d. 26. september 2012

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

25. september 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

28


Ledige pladser

19


Arrangementsnr.

995000


Arrangør

IDA Mechanical Sjælland