Arrangement

Gentagelse Et spændende guidet besøg på Fregatten Peder Skram i København

Der er ingen ledsagerkategori til dette arrangement. Ikke medlemmer tilmelder sig som eksterne.

Kbh. K

Tirsdag d. 03. juni 2014

Kl. 16:30 - 19:30

Fra 100 kr.

 

Beskrivelse

Arrangementet er en gentagelse grundet en stor venteliste  til det første besøg.

Vi bliver guidet rundt i små grupper med 10 -. 15 personer pr. guide, så der er god tid til at se og opleve samt til individuelle spørgsmål og svar.
Gå ind på  www.Pederskram.dk og se en veltilrettelagt hjemmeside med video og billeder, der giver et godt overblik over skibets opbygning og indretning samt dets historie.
Efter rundvisningen er vi inviteret til middag serveret i officersmessen, og hvad kan være mere maritimt end skipperlabskovs med drikkevarer (se foto af opdækningen på www.pederskram.dk )
Oplev hvordan livet ombord var på Flådens største kampskib. Hvordan besætningen boede på de meniges banjer og i officerernes lukafer. Se hvordan de arbejdede, besøg messerne og chefens beboelse. Oplev skibshospitalet, vaskeriet, arresten og kabyssen, hvor der skulle laves mad til besætningen på 180 mand. Besøg fregattens kraftcentre - maskinkontrolrummet og de fem maskinrum - og ikke mindst skibets hjerne - operationsrummet, hvorfra "krigen" blev styret af chefen og hans stab. Se også radiostationen, styrehuset og den åbne bro, hvorfra der er en storslået udsigt over Københavns Havn. Kravl ind i det store kanontårn. Rør ved granater, missiler og torpedoer eller se modelsamlingen af danske krigsskibe fra Den kolde Krig.
 
Fregatten var kommandoskibet, hvorfra den danske og vesttyske marines invasionsforsvar skulle føres ud i livet i tilfælde af krig. Det var her, hvor det store koordinerede missilangreb på fjendens landgangsstyrke skulle ledes og iværksættes. Ved sin fremkomst i 1966 vakte Peder Skram stor international opmærksomhed ved at være det første større orlogsskib med en kombination af gasturbiner, dieselmotorer og stilbare skrueblade til at regulere farten.
 
I 1982 blev et HARPOON missil ved en fejl affyret fra Peder Skram. Missilet fløj 34 km, før det detonerede i et sommerhusområde i Lumsås ved Sjællands Odde. Ved eksplosionen blev fire sommerhuse totalt ødelagt og 130 andre beskadiget. Ingen mennesker kom til skade.
 
Som et fornemt stykke dansk skibsbygningskunst og som kommandoskib i invasionsforsvaret af Danmark under Den kolde Krig, er fregatten Peder Skram bevaret som et levende museum.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Peder Skram

Elefanten 2

1439 Kbh. K


Hvornår

Tirsdag d. 03. juni 2014

Kl. 16:30 - 19:30


Pris

Medlem af arrangør

100 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

200 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

200 kr.

Firmamedlem

200 kr.

Ledig

200 kr.

Medlem

200 kr.

Seniormedlem

200 kr.

Studiemedlem

200 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.200 kr.

Tilmeldingsfrist

02. juni 2014 - kl. 00:00


Antal pladser

45


Ledige pladser

31


Arrangementsnr.

310788


Arrangør

IDA Elteknik


Medarrangører

El- & IT-gruppen, IDA Nordsjælland