Arrangement

Har dansk læge knækket koden til børnefedme?

En enestående dansk behandlingsmetode har vist, at 70-80 % af svært overvægtige børn og unge taber sig.

Aarhus C

Onsdag d. 23. september 2015

Kl. 17:00 - 19:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Har dansk læge knækket koden til børnefedme? Det var overskriften på de danske og internationale medier verden over i november 2014. Baggrunden for denne udtalelse skyldes en enestående dansk behandlingsmetode, der har vist at 70-80 % af svært overvægtige børn og unge taber sig.

Men hvad er det grundlæggende i denne metode og hvordan kan det være, at vi her i Danmark kan skabe så enestående resultater i behandlingen af overvægt, når andre lande fortsat har svært ved det? Svaret ligger i brugen af en unik behandlingsmodel som overlæge Jens-Christian Holm har udviklet i Enheden for overvægtige børn og unge.

Baggrunden for den nye succesfulde behandlingsmetode af danske overvægtige børn, bygger på en særlig pædagogik, hvor nøgleord som viden, kvalitet, autencitet, forståelse, værdighed, empati og god service er afgørende.

Behandlingsmodellen er funderet på en indsigt om at svær overvægt er en kronisk sygdom, at svær overvægt reguleres af et særdeles effektivt hormonsystem som tilstræber at bibeholde fedtet i kroppen og på en grundlæggende ny sundhedspædagogik.

Vi håber, at vi med dette oplæg kan inspirere jer til ny viden og forståelse for, hvorfor overvægt skal ses som en kronisk sygdom, så vi sammen kan forbedre trivsel og sundhed hos børn og unge.

Læge og ph.d. studerende Julie Tonsgaard Kloppenborg orienterer om den meget lovende danske behandlingsmetode.

----------
Arrangementet er gratis, men tilmelding er nødvendig. Der serveres sandwich og vand i pausen.

NB. Der vil blive opkrævet et no show gebyr på 250 kr., hvis du udebliver eller ved afbud efter afmeldingsfristens udløb.

-----------

Links

”Det er nemt nok at få børnene til at tabe sig. Det svære er at få dem til at blive der. Men det kan vi for langt de fleste børn, for vi anerkender, undersøger og behandler fuldstændigt børnefedme som en kronisk sygdom”, siger overlæge i pædiatri Jens-Christian Holm
Se videoen med Jens-Christian Holm

BBC NEWS: Have the Danes cracked childhood obesity?

-----------

Fakta
I Danmark er 11-16 % af alle børn i indskolingsalderen overvægtige, mens forekomsten hos danske teenagere er 19-25 %.

Der er 20 internationalt anerkendte medicinske og psykologiske følgesygdomme til svær overvægt i barnealderen. Specielt forhøjet blodtryk, forhøjet kolesterol, fedtlever og type 2 sukkersyge medfører betydelig sygelighed og dødeligheden senere i voksenlivet. Disse tilstande sås primært tidligere hos voksne, men ses nu i betragteligt omfang også i børnealderen.

Dertil kommer de psykiske belastninger som følge af børnenes overvægt i form af nedsat livskvalitet, hvor overvægtige børn har en livskvalitet på niveau med børn ramt af kræftsygdomme samt har udpræget tilbøjelighed til ensomhed, skamfølelse og depression.

Behandlingen af overvægt har traditionelt været en vanskelig opgave og internationale studier har typisk rapporteret behandlingsrater på højest 50 % og drop-out rater på op mod 80 %. Så høje drop out rater er imidlertid ikke forenelige med et behandlingseffektivt tilbud.

 

Ved evt. problemer ved tilmelding, kontakt netværkskoordinator Anne-Mette Bach (amb@ida.dk)

 

______________________________________________________________________________________ 

GÅ IKKE GLIP AF NOGET
- Tilmeld dig vores gratis nyhedsmail i dag

Tilmeld dig vores nyhedsmail, så du ikke går glip af alle de spændende kurser, konferencer, gå hjem-møder og virksomhedsbesøg, som vi afholder hvert år.


TILMELD DIG HER


Pssttt. Tip din kollega om vores nyhedsmail. Man skal ikke være logget på eller være IDA medlem for at modtage nyhedsmailen, så spred ordet - det er åbent for alle.

 

Følg Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Øst på Facebook og Linkedin.

 

 

 

Praktisk Info

Hvor

Scandic Hotel Aarhus City

Østergade 10

8000 Aarhus C


Hvornår

Onsdag d. 23. september 2015

Kl. 17:00 - 19:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

18. september 2015 - kl. 14:00


Antal pladser

70


Ledige pladser

35


Arrangementsnr.

315110


Arrangør

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland


Medarrangører

IDA Sundhedsteknologi

Kvindeudvalg, IDA Østjylland