Arrangement

Hjernen i et neuropsykologisk perspektiv

Workshoppen giver dig inspiration, viden og redskaber til, hvordan du kan afhjælpe koncentrations- og hukommelsesproblemer.

Onsdag d. 22. oktober 2014

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 110 kr.

 

Beskrivelse

Hvordan muliggør hjernen sprog, tænkning og adfærd?  Hvilke hjerneområder er involveret i hukommelse, initiativ og hæmninger, og hvordan kan personligheden blive forandret ved ulykker eller sygdomme i hjernen?
 
Neuropsykologien beskæftiger sig med kortlægning af hjernens psykologiske funktioner og anatomiske arbejdsdeling.  Gennem systematiske undersøgelser af patienter med hjerneskade, har man opnået viden om forskellige hjerneområders betydning for vores evne til bl.a. at lægge planer, lære noget nyt og handle (eller undlade at handle) på vores mavefornemmelse. 
 
I foredraget gives en guided tour i hjernens opbygning og funktion. Undervejs gives patienteksempler, som illustrerer hjernes forunderlige funktionsmåde, og vi kommer ind på, hvad man praktisk kan gøre for at afhjælpe bl.a. koncentrations- og hukommelsesproblemer.
 
Sara Holm er neuropsykolog og ansat på Hjerneskadecentret Bomi i Roskilde, hvor hun bl.a yder rådgivning til fagpersoner, som arbejder med hjerneskaderamte. Ved siden af dette har hun egen praksis, hvor jeg taler med mennesker, som har været udsat for alvorlige ulykker, hjerneskade eller psykisk sygdom. 

Bindende tilmelding.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 22. oktober 2014

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Ledig

110 kr.

Studiemedlem

110 kr.

Medlem

220 kr.

Seniormedlem

220 kr.

Tilmeldingsfrist

20. oktober 2014 - kl. 23:59


Antal pladser

28


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

312021


Arrangør

KompetenceForum, IDA København