Arrangement

Hvad kan naturvidenskaben lære af rock’n’roll?

Hvad kan naturvidenskaben lære af rock’n’roll? Mød forsanger fra Magtens Korridorer og forsker i strukturel biologi Johan Olsen til en snak om videnskab og rock'n'roll.

København K

Mandag d. 26. november 2018

Kl. 18:45 - 20:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Kan man både finde svar på livets gåder og samtidigt være forsanger, forfatter og entertainer? IDAs formand Thomas Damkjær Petersen har inviteret Johan Olsen til en samtale om videnskab: Hører det kun hjemme på universitetet eller kan vi give det en folkelig appel? Kom til en hyggelig aften i Klubs flotte lokale midt i København eller følg med på nettet.

Få ting kan ændre vores liv så dramatisk som et videnskabeligt gennembrud. Pludseligt bliver det muligt at kommunikere med hinanden uden at være i sammen rum eller at få en robot til at gøre det arbejde, som man før har brugt timer på. Forskere har dog ganske paradoksalt oftere ry for at være nørdede laboratorierotter end revolutionære verdensomvæltere. Er dette et problem for videnskaben og samfundet? Måske bør videnskaben aktivt søge at gøre sig selv mere tilgængelig for den brede befolkning?

I denne anden udgave af Tanker om Tech diskuterer IDAs formand Thomas Damkjær Petersen og Johan Olsen videnskabens rolle i samfundet.

Johan Olsen er forsker i biologi og forsanger i Magtens Korridorer. Som videnskabsmand har han desuden kastet sig ud i en række formidlingsprojekter; han har bl.a. skrevet en børnebog om verdens oprindelse og lavet en række TV-programmer om store danske videnskabsfolk.

I Tanker om Tech #2 vil Thomas Damkjær Petersen og Johan Olsen diskutere om videnskaben skal tage sin formidlingsmæssige opgave mere seriøst, og om den har potentialet til at få højere anseelse og popularitet i samfundet?

Arrangementet vil også blive afholdt som webinar. For tilmelding se nedenfor under tilmeldingsprocedure.

Tanker om Tech
Om vi vil det eller ej, bliver teknologi år for år en større del af vores liv. I selskab med teknologieksperter og videnskabelige personligheder vil Thomas Damkjær Petersen derfor i en samtalerække kaldet Tanker om Tech undersøge, hvordan vi skal forholde os til forskellige perspektiver i denne udvikling. Undervejs vil du blive klogere på alt fra kunstig intelligens og dataetik til videnskabens rolle og dens ligheder med showbiz. Kom og bliv klogere - og udfordret på dine holdninger!

Tanker om Tech er livesamtaler, hvor du kan blive en del af et publikum, der er velkommen til at komme med indspark og spørgsmål. Denne udgave er den anden i en række af fire samtaler, der kommer til at finde sted i Århus og København i løbet af efteråret og vinteren. Hold dig opdateret på universe.ida.dk eller på IDAs facebookside.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. DU BEDES ANKOMME SENEST KL. 18.45, DA DER SENDES LIVE FRA KL. 19.00, og vær obs. på at hvis du deltager i det fysiske arrangement, så kan du blive filmet.

Tilmelding til webinaret skal ske her: https://universe.ida.dk/arrangement/tanker-om-tech-2-hvad-kan-naturvidenskaben-laere-af-rock-n-roll-329436/. 

Praktisk Info

Hvor

Klub

Linnésgade 25

1361 København K


Hvornår

Mandag d. 26. november 2018

Kl. 18:45 - 20:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

100 kr.

Tilmeldingsfrist

23. november 2018 - kl. 23:59


Antal pladser

150


Ledige pladser

21


Tilvalg

Ledsager

100 kr.

Arrangementsnr.

329453


Arrangør

IDA Bioscience