Arrangement

IDA-EVENT: Overlevelsestur i Friluftsliv

Fra fredag d. 24. maj 2013. kl 17:30

Til søndag d. 26. maj 2013. kl 11:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Har du en indre friluftsmand gemt i dig, men har du brug for hjælp til at virkelig folde dig ud? Så har du nu med IDA-EVENT muligheden for at komme på en spændende weekendtur, hvor du vil lære hvordan man overlever i naturen på simpel måde.

Målet med denne tur er at klæde dig på til egne oplevelser i naturen og være bedre forberedt til at tage af sted på egen hånd. Dette er en introduktion til dem der gerne vil ud op opleve naturen, men som ikke rigtig har den store viden om det.

De fleste af os har en travl hverdag som er planlagt i mindste detalje, hvilket gør os meget afhængige af tiden. Det kan derfor være utroligt afstressende at tage en tur i naturen og leve helt simpelt uden en overfyldt kalender, telefoner der bipper og konstante Facebook-opdateringer.

Hvad kan vi tilbyde dig:
På denne tur vil du få kvalificeret vejledning i det simple friluftsliv, det vil sige hvordan opbygger man en god og anvendelig basislejr. Vi vil vejlede dig i hvordan man bygger en bivuak på forskellige måder alt efter terræn, vind og vejr. Du kommer til at lære hvordan man bygger et bål op så det er mest effektivt til madlavning, herunder blive vejledt i hvilket brænde der skal anvendes og hvordan man forarbejder dette. Du kommer simpelthen til at bygge dit eget udendørs køkken af naturens egne materialer. Desuden kunne du tænke at naturen ikke tilbyder særlig god komfort, men med et par tips og tricks kan vi både sidde og ligge komfortabelt.

Alt i alt vi vil vejlede dig i hvordan man med få midler kan opbygge en basislejr, som fungerer og indeholder det mest nødvendige.

Bålmad
Vi skal tæt på naturen, men samtidig spise godt og se på naturen som en ramme der ikke nødvendigvis behøver at betyde kedelig mad. For eksempel kan vi lave forrygende lækker mad i en hjemmebygget jordovn.

Vi laver tur efter sporløs færdsel princippet, som handler om at skjule alle spor af menneskelig aktivitet i naturen. Vi efterlader dermed ingenting således at andre kan have glæde af fælleden en anden gang.

Vi sørger for al mad, drikke og redskaber til at opbygge lejren, du skal blot medbringe:

• sovepose
• liggeunderlag
• hue
• tøj der kan tåle slid og røg
• fornuftige sko der passer til årstiden
• varm jakke
• evt. lygte
• spejderkniv( Kan lånes)
• ekstra sokker
• viskestykke
• tallerken (plastik)
• ske, kniv og gaffel
• drikkedunk

Husk det er ikke nødvendigt at gå ud og investere i dyrt friluftsudstyr, cowboybukser, sovepose og liggeunderlag fra Harald Nyborg er helt fint.

Vejlederen på denne tur er Kasper Møller, som er under uddannelse som friluftsvejleder ved Københavns Universitet. Kasper vil starte sin egen virksomhed der tilbyder friluftslivsoplevelser og denne tur er et første skridt i den retning. Derfor er prisen skruet helt i bund til 100 kr for en fantastisk lærerig weekendtur.

Tid og sted:
Turen foregår i Pinse/Fasanskoven på Amager fra fredag den 24/5 kl. 17.30 til søndag formiddag den 26/5 kl. 12. Bus nr. 33 kører direkte. Stå af ved Kongelunden. Se her: http://goo.gl/IODGp

Vel mødt!
 

Bemærk at sidste tilmeldingsfrist er den 23. maj kl.22.00! 

Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering aflysning og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Pinse/Fasanskoven

Amager


Hvornår

Fra fredag d. 24. maj 2013. kl 17:30

Til søndag d. 26. maj 2013. kl 11:00


Pris

Arrangør

0 kr.

Studiemedlem

100 kr.

Ledsager til medlem

150 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

1.500 kr.

Tilmeldingsfrist

23. maj 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

20


Ledige pladser

20


Arrangementsnr.

997473


Arrangør

Kurser for studerende