Arrangement

Integrationstest – fremtid eller kaos

I 2011 var en integrationsfejl nær ved at koste menneskeliv. Det er ikke underligt, at der er kommet mere fokus på integrationstest i store softwareprojekter. Jeg har arbejdet med integrationstest i flere år og udfordringerne er støt stigende.

Onsdag d. 22. januar 2014

Kl. 16:00 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

I 2011 var en simpel integrationsfejl nær ved at koste menneskeliv: En måleenhed blev ændret i en integration og det betød en mangedobling af udskreven medicindosis til over 100 patienter. Fejl som denne er med til at øge fokus på integrationstest i store softwareprojekter.

Jeg har arbejdet med teknisk test og integrationstest i flere år, og jeg har løbende oplevet, hvordan kompleksiteten i de systemer vi tester er støt stigende. Hovedkilden til denne udvikling er at systemerne bliver bundet tættere og tættere sammen i større og større netværk.

Hvor softwaresystemer engang var opbygget som ret isolerede øer med forholdsvis få og ofte batchbaserede mekanismer til at binde dem sammen, så er integrationerne i dag altid ”levende” og direkte. Oveni er både strukturen og de enkelte integrationer meget komplekse.

Det giver helt nye risici for fejl, risici som testen skal have som formål at afdække og kvalificere.

En elefant skal som bekendt spises én bid ad gangen. På samme måde skal integrationstest nedbrydes. Jeg bruger en tre-trins-model, der gør at såvel analysen som selve testen bliver en ”spiselig” aktivitet.

Formålet med integrationstest afhænger af konteksten, af projektet. Typisk integrationstester vi i forskellige sammenhænge, f.eks. for at demonstrere at en struktur er holdbar og robust, for at afdække kvalificere tekniske risici eller for at finde egentlige integrationsfejl.

Det er en stor udfordring at planlægge og gennemføre strukturel test på tværs af mange platforme og delsystemer, og på tværs af organisatoriske barrierer. Men det er også en spændende udfordring, som kan have meget stor værdi for projektet.

Arrangør og foredragsholder:
Anders Dinsen (IDA IT)
Gratis for IDA ITs og DITs medlemmer.

 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 22. januar 2014

Kl. 16:00 - 18:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

250 kr.

Medlem

250 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.250 kr.

Tilmeldingsfrist

16. januar 2014 - kl. 01:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

18


Arrangementsnr.

309248


Arrangør

IDA IT