Arrangement

Kan man stole på en computer? Ved forsker Ulrik Pagh Schultz

Skive

Torsdag d. 19. april 2012

Kl. 13:00 - 15:00

Gratis

 

Beskrivelse

I samarbejde med Ingeniørforeningen i Danmark (IDA) inviterer DEIF A/S, i Skive Ingeniører og ledsagere til et interessant foredrag om IT Systemer.

DEIF byder på frokost inden arrangementet kl. 13.00-13.45.

Computeren er overalt i dagens Danmark: i mobilen, internettet, og i alle de systemer som holder samfundet kørende.
Det er eksempelvis computeren, som holder styr på vores informationer i de offentlige IT-systemer, og det er computeren, som holder bilen på rette vej, når det er glat. Ligeledes holder computere flyet i luften, når det stormer.

Men kan vi stole på computeren?
Hvordan ved vi, at computeren kan holde trit med samfundets udvikling, at den ikke drukner i forfejlede offentlige IT-projekter til milliarder af kroner?

Kan vi regne med, at der ikke er en fejl i en af de hundreder af små computere, som sidder i enhver moderne bil. Og at der ikke pludselig opstår en fejl i flyets autopilot, som får det til at styrte ned?

Ulrik Pagh Schultz vil i dette foredrag gennemgå IT-problemer, som vedrører det danske samfund, samt give et overblik over de teknikker, som giver os systemer, der rent faktisk virker.

Kuldsejlede IT-projekter har lært os meget om hvordan teknologien fejler. Dette sker ofte når menneskelig kommunikation- og indsigt svigter. Katastrofale fejl i sikkerhedskritiske IT-systemer til kontrol af rumraketter, medicinsk udstyr og meget andet har mindet os om begrænsningerne ved den menneskelige kunnen. Men det har også banet vejen for helt nye måder at udvikle software til sikkerhedskritiske systemer.

Dette foredrag vil give en forståelse af de underliggende problemer i IT-systemer, samt et overblik over den videnskab som giver os grund fortsat at kunne stole på computeren.”

Foredragsholder: Lektor Ulrik Pagh Schultz fra Syddansk Universitet, og vil være drejet mod den embedded verden som DEIF til hverdag arbejder med.

Pris: Gratis for IDA Medlemmer + deres ledsagere

Maksimum antal deltagere:
100
Sidste tilmelding: 18.04.2012

 

Praktisk Info

Hvor

DEIF A/S

Frisenborgvej 33

7800 Skive


Hvornår

Torsdag d. 19. april 2012

Kl. 13:00 - 15:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

16. april 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

4


Arrangementsnr.

125853


Arrangør

Viborg Afdeling, IDA Vestjylland