Arrangement

Klædt på til fremtidens udfordringer

Onsdag d. 03. oktober 2012

Kl. 17:00 - 19:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Den samfundsmæssige og økologiske udvikling medfører en voksenden kompleksitet i samfundets risici og håndtering af disse.
Med henblik på at håndtere disse risici, er det nødvendigt med forskning der kan danne grundlag for et uddannelsessystem, der kan arbejde metodisk for at udvikle et mere robust dansk samfund.

Aftenens oplæg vil belyse hvorledes uddannelse og risici kan bruges som værktøj i arbejdet med samfundsrisici og hvorledes det håndteres i Danmark.
Hver af aftenens oplægsholdere vil tale om hvorledes det står til med uddannelserne, der skal forberede os til at tackle fremtidens udfordringer. Samt give en præsentation af de uddannelser de repræsenterer.

PETER BORGEN SØRENSEN, AARHUS UNIVERSITET
Master i Risikostyring indenfor Miljø og Sundhed (MRMS) er et forsøg på at starte en ny deltids efteruddannelse, der udbydes af Aarhus Universitet og afholdes i Emdrup, København. Begrebet risikostyring har i en lang årrække mest været brugt inden for økonomi og projektstyring, mens denne efteruddannelse indfører begrebet risikostyring indenfor miljø og sundhed ud fra forskningsbaseret viden i et tværfagligt forum. Denne efteruddannelse henvender sig til ansatte i både den offentlige og private sektor, og kan ses som en mulighed for at ansatte både kan skærpe deres tværfaglige kompetence i risikostyring, samt styrke og udbygge deres egen spidskompetence.

LARS ZWISLER, PROFESSIONSHØJSKOLEN METROPOL
Professionsbacheloren i Katastrofe- og Risikomanagement er en 3,5 år lang uddannelsen der er et svar på det behov, der har været for et uddannelsmæssigt løft inden for beredskabssektoren i Danmark. Uddannelsen er den første af de tidligere etatsuddannelserne som kommer ind i det officielle uddannelsessystem.
Udover Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen har Politiet og Forsvaret fulgt denne trend og også valgt at lave bachelor uddannelser.

LARS DAMKILDE, AALBORG UNIVERSITET
Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg fik i 2011 en større donation fra Claus Sørensens Fond. AAU har sammen med SDU oprettet Danish Center for Risk and Safety Management (RISK). Centrets opgaver er både at drive forskning og undervisning inden for risiko området. I indlægget vil Lars Damkilde beskrive en kandidatoverbygningsuddannelse, som forsøges akkrediteret. Esbjergs erhvervsliv har meget fokus på det maritime, men uddannelsen har et bredere perspektiv.

Program for aftenen:

• 17:00 Ankomst og velkommen af Emil Petersen, RISK
• 17:10 Lars Zwisler, Katastrofe- og Risikomanageruddannelsen. Professionshøjskolen Metropol
• 17:35 Lars Damkilde, Danish Centre for Risk and Safety Management. Aalborg Universitet
• 17:50 Kort pause
• 18:00 Peter Sørensen, Master I Risikostyring, Aarhus Universitet
• 18:25 Spørgsmål til oplægsholderne. Efter de sidste spørgsmål vil der være let forplejning og mulighed for netværk.

Mødeleder: Emil Fischer Petersen, tlf: 42403050 – mail: emil@duks.dk
Deltagelse er gratis og sker iht. IDAs regler.
Tilmelding på www.ida.dk eller tlf. 33 18 48 18. senest 01-10-2012.
Arr.nr. 995354

Der vil være lettere forplejning og mulighed for netværk ifm. mødet.
 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 03. oktober 2012

Kl. 17:00 - 19:30


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Bestyrelsesmedlem

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

01. oktober 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

80


Ledige pladser

37


Arrangementsnr.

995354


Arrangør

IDA Risk