Konference

Lavtemperatur opvarmning og højtemperatur køling

Glostrup

Tirsdag d. 01. april 2014

Kl. 09:00 - 16:00

Fra 3.700 kr.

 

Beskrivelse

NB NB NB: Tilmelding på www.danvak.dk

Gulvvarme er i dag et velkendt og meget anvendt lavtemperatur opvarmningssystem. Men at bruge det samme system til køling er mindre velkendt. 40% af vores energiforbrug er til at opvarme, køle og ventilere vore bygninger. Hidtil har energieffektiviteten ofte været koncentreret omkring opvarmningsperioden. Men flere bygninger kræver i dag mere køling for at kunne opretholde et optimalt indeklima. Denne trend vil blive endnu mere forstærket på grund af den globale opvarmning og folks stigende komfortkrav (køling i biler er nu standard). Vi må derfor søge efter systemer der kan opvarme og køle på en energieffektiv måde og som kan udnytte alle typer af energiforsyninger.

Dette kursus vil gennemgå anvendelsen af vandbårne opvarmningskølesystemer, der er integreret i gulve, vægge og lofter. På grund af de store overflader vil den nødvendige vandtemperatur være tæt på den rumtemperatur der ønskes, derved øges energieffektiviteten af kedler, varmepumper og kølemaskiner. Samtidig øges også mulighederne for at anvende regenererbare energikilder som geotermie (jordvarmekøling, boringer), solvarme, absorptionskøling osv. Integreres systemerne ikke kun i bygningsoverfladerne men i beton etageadskillelser aktiveres på denne måde bygningsmassen. Dermed reduceres spidsbelastningerne og en del af køle-varmebehovet kan forskydes til f.eks. natten.

Men hvad er køle-varmekapaciteten, kan indeklimakravene opfyldes og er det muligt at styre sådanne systemer?

NB! Den danske udgave af REHVA guidebook nr. 7 - Lavtemperatur opvarmning og højtemperatur køling - udleveres på kurset.

Målgruppe:
Arkitekter, rådgivende ingeniører, bygherrer, entreprenører og installatører,

Der kræves ikke specifikke forudsætninger for kurset, dog er det en fordel, at kursisterne har kendskab til begreber omkring opvarmning, køling og ventilation af bygninger.

Undervisningsformen vil være baseret på power point præsentationer afvekslende med små opgaver/tests.

Programmet kan ses på danvak.dk

 

Praktisk Info

Hvor

TEKNIQ-Huset

Paul Bergsøes Vej 6

2600 Glostrup

Lokale 5


Hvornår

Tirsdag d. 01. april 2014

Kl. 09:00 - 16:00


Pris

Firmamedlem

3.700 kr.

Medlem af arrangør

3.700 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

4.300 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

4.300 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

4.300 kr.

Ledig

4.300 kr.

Medlem

4.300 kr.

Seniormedlem

4.300 kr.

Studiemedlem

4.300 kr.

Tilmeldingsfrist

25. marts 2014 - kl. 00:00


Antal pladser

1


Ledige pladser

1


Arrangementsnr.

308849


Arrangør

IDA HVAC