Arrangement

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) – Afstressning og overskud, på arbejdspladsen og i livet

Træn dig til at yde bedre og imødekomme stress - lær at blive mere nærværende, bedre til at fokusere, bedre til at få overblik og se nye muligheder, og samarbejde.

Fra tirsdag d. 03. september 2013. kl 17:15

Til tirsdag d. 29. oktober 2013. kl 20:00

Fra 3.400 kr.

 

Beskrivelse

MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) – udarbejdet af Dr. Jon Kabat-Zinn.
Kurset henvender sig til deltagere som ønsker konkrete redskaber til at mindske stress og øge sit personlige overskud.

Kursus udbuddet udspringer af et ønske fra personer, som har været til oplægget “Mindfulness I teori og praksis”, afholdt på IDA den 18/6.  At have fulgt  ”Mindfulness i teori og praksis”, som vil blive afholdt igen den 27/8, er ikke en forudsætning for at deltage i kurset, men en mulighed for at få kendskab til de bagvedliggende mekanismer for værdierne i Mindfulness Baserede metoder.

Hvad er MBSR
MBSR er et standardiseret 8-ugers mindfulness-baseret kursus, som har til hensigt at give deltagerne et solidt fundament, hvorfra stress og ubalance kan imødegås. Der er tale om en træning i det globalt set mest gennemtestede og forskningsmæssigt velafprøvede mindfulness program, og effekten af programmet er forskningsmæssigt dokumenteret.  Programmet benyttes bredt i organisationer og virksomheder over hele verden, og herhjemme benyttes det bredt, fra Rigshospitalet til Carlsberg og Novo Nordisk.

Mindfulness kan kaldes en opmærksomheds-skærpende ’strategi’, hvis mål er at udvikle harmoni og stabilitet i sindet og kroppen, samt at give indsigt i de tanker og følelser der ubevidst ligger bag stressmønstrene. Programmet er således først og fremmest et redskab for den enkelte til at imødegå de bivirkninger der kan følge af negativ stress. Programmet åbner op for en indre vejledning og evne til at træffe rigtige beslutninger, og har derudover positiv effekt på samarbejde og øvrige relationer.

Udbytte
Udbyttet af et øget nærvær afspejler sig markant i vort liv på alle niveauer. Vi bliver bedre til at fokusere, bedre til at få overblik og se nye muligheder, og vi bliver bedre til at samarbejde.

Formål
Kurset introducerer og formidler redskaber som sætter dig i stand til på egen hånd at opbygge og vedligeholde en meditationspraksis og på den måde bringe forøget nærvær i dit arbejdsliv og din dagligdag.

På kurset introduceres de grundlæggende principper og praksisværktøjer i Mindfulness – og du lærer noget om

  • Bevidst nærvær, opmærksomhed og evnen til at være i nuet
  • Accept og grundholdningerne i Mindfulness
  • Mindfulness Meditation, fokus og indre ligevægt.
  • Mindfulness Meditation og evnen til at rumme tanker, følelser og kropslige sansninger.
  • Kommunikation og interpersonelle relationer
  • Stress, angst og helbredsproblemer
  • Jordforbindelse, integration og kropsbevidsthed
  • Kreativitet og udfoldelse af potentiale.
  • Stabilitet og fokus styrkes, ligesom begrænsende tanke- og handlemønstre bevidstgøres gennem øvelser, gruppedialog og personlig feedback.

Praktisk information
Kurset forløber over 8 gange á 2 timer og 45 minutter, på følgende datoer (alle tirsdage) klokken 17.15-20.00 og lørdag 5. oktober fra 10.00-16.00

Datoer og tider
Tirsdage kl. 17.15-20.00

3. september
10. september
17. september
24. september
1. oktober
8. oktober
22. oktober
29. oktober

Lørdag 5. oktober, kl. 10.00-16.00. Lørdag er en ”fordybelsesdag”, som giver mulighed for at træne det, som du har lært de første 5 gange.

Materialer
Der udleveres arbejdsbog og CD´er med guidede øvelser til daglig træning. Kurset er interaktivt og tager afsæt i deltagernes erfaring og oplevelser fra den daglige praksis fra gang til gang.

Der vil blive serveret en sandwich samt forfriskninger.

Underviser
MBSR-instruktør Søren la Cour. Søren arbejder til dagligt som Mindfulness-forsker på Københavns Universitet, og er desuden uddannet instruktør hos Mindfullife, som opfylder de internationale krav til uddannelse fra Center for Mindfulness in Medicine, Health Care, and Society, University of Massachusets.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Fra tirsdag d. 03. september 2013. kl 17:15

Til tirsdag d. 29. oktober 2013. kl 20:00


Pris

Ingeniør, ej medl. IDA

3.400 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

3.400 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

3.400 kr.

Firmamedlem

3.400 kr.

Medlem af arrangør

3.400 kr.

Ledig

3.400 kr.

Medlem

3.400 kr.

Seniormedlem

3.400 kr.

Studiemedlem

3.400 kr.

Tilmeldingsfrist

25. august 2013 - kl. 02:00


Antal pladser

15


Ledige pladser

13


Arrangementsnr.

307726


Arrangør

IDA Lederforum Hovedstaden


Medarrangører

IDA Lederforum

IDA Selvstændig