Arrangement

Midlertidig anvendelse af byrum og en gammel færge

I Aalborg ligger der en færge. Ikke Københavnerbåden, som i gamle dage, men en Kulturfærge. Men hvilken rolle spiller en færge i byudviklingen? NP inviterer på et hyggeligt arrangement på færgen, hvor vi skal snakke om midlertidig anvendelse af byrum.

Ålborg

Tirsdag d. 19. august 2014

Kl. 17:00 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Kom og oplev Kulturfærgen, der senest dannede ramme for spændende koncerter og aktiviteter under Aalborg regatta i juni måned. På dette fyraftensmøde skal vi snakke om "Midlertidig anvendelse af byrum". Vi hører oplæg fra Aalborg Universitet, Aalborg Kommune og aktørerne på færgen. 

De seneste år har begreber som ’Midlertidig arkitektur’ og ’Instant Urbanism’ sneget sig ind i vokabulariet, når arkitekter arbejder med at udvikle byen og dens arkitektur. Tina Vestermann Olsen, Aalborg Universitet, vil fortælle om årsagerne til at det midlertidiges arkitektur dukker frem som en ny strømning i arkitekturen. Hvad sker der med vores byer, der gør at midlertidig anvendelse kan finde sted, hvilken rolle spiller byplanlægningen egentlig i denne sammenhæng, og hvilke aktører er på banen?

Østre Havn har spillet en central rolle i Aalborgs industrihistorie og giver med sin karakteristiske struktur, monumentale silobebyggelse og velbevarede industrielle miljø sit særlige bidrag til bybilledet. Den bynære placering og de markante naboer (Nordkraft og Musikkens Hus) giver ligeledes stedet nogle helt særlige forudsætninger for udvikling og samspil. Med de igangværende planer vil der ske store forandringer på Østre Havn og meget af den eksisterende bebyggelse vil blive erstattet af nyt, mens andet vil blive bevaret enten i form af fysiske strukturer eller andre elementer, der kan trække spor tilbage til den industrielle kulturarv i området. Men hvad kan man få ud af et stort byudviklingsområde i den tid, hvor det netop kun er under udvikling? Annette Rosenbæk, Aalborg Kommune, fortæller om kommunens interesser i midlertidig anvendelse af byens rum, og hvilke konkrete initiativer som Aalborg Kommune er involveret i.

Arrangementet finder sted på Kulturfærgen Plagen, der ligger i Østre Havn med direkte udsyn til omdannelsen af havneområdet. "Færgekaptajn" Jacob Bjerre Mikkelsen, fortæller om idéen bag færgen og hvordan den er opstået, samt hvordan det projektet er blevet til i virkelighed i samspil med andre aktører. Der ud over bliver der mulighed for at kigge sig omkring på færgen.

Dette arrangement ligger i naturlig forlængelse af tidligere Nordjyske Planlæggere arrangementer

  • Østre Havn - en ny bydel spirer (november 2011)
  • Industrihistorie og arbejderliv i Østbyen (maj 2013)
  • Roadtrip i vandkanten (september 2013)

Syntes du at disse arrangementer var spændende, vil du helt sikkert også synes om dette arrangement, men det er naturligvis ikke noget krav at du har deltaget tidligere. Vi ønsker alle hjertelig velkommen.

I forlængelse af foredragene vil der blive serveret en let anretning.

 

 

Praktisk Info

Hvor

Kulturfærgen

Østre Havn

9000 Ålborg


Hvornår

Tirsdag d. 19. august 2014

Kl. 17:00 - 19:00


Pris

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

50 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

18. august 2014 - kl. 00:00


Antal pladser

22


Ledige pladser

0


Arrangementsnr.

311480


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord