Arrangement

Mod en forbedret trafiksikkerhed

Aalborg

Torsdag d. 22. november 2012

Kl. 16:30 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Kom og hør om nye tiltag og erfaringer indenfor trafiksikkerhedsarbejdet.

Trafikken er en af de største årsager til omkomne i verden - mere end 1,2 mio mennesker omkommer hvert år i trafikken og over 50 mio. kvæstes. Selvom antallet af omkomne i trafikken i Danmark er faldet markant i de seneste år, er der fortsat et godt stykke ned til målsætningen om 200 omkomne i trafikken pr. år - og vi ligger markant efter de lande, vi normalt sammenligner os med.

To centrale tilgange til forbedring af trafiksikkerheden er at undgå for høje hastigheder samt at udbedre sorte pletter og begge tiltag kan blive markant bedre. Eksperter indenfor trafiksikkerhed vil komme og fortælle dels om nye måder til at finde de sorte pletter på vejnettet og dels om de meget gode erfaringer med den såkaldte 'strækningshastighedskontrol', der er opnået i andre lande.

Camilla Sloth Andersen er civilingeniør indenfor by- og trafikplanlægning og arbejder i Trafikforskningsgruppen på Aalborg Universitet. Camilla har arbejdet med det stedbestemte trafiksikkerhedsarbejde først ved Viborg Amt og siden ved Vejdirektoratet. Hun er nu i gang med en Ph.d. afhandling inden for udpegning af risikolokaliteter på vejnettet. I den forbindelse arbejder hun på at formulere en metode til udpegning af risikolokaliteter ved at bruge data omkring vejen og dens omgivelser frem for data om trafikuheld.

Jonas W. Johansen og Bo Brassøe er begge uddannet civilingeniører i Vej- og Trafikteknik fra Aalborg Universitet 2011. Jonas og Bo arbejdede sammen i deres afgangsprojekt, hvor de vurderede diverse ATK-systemer og lavede herunder et effektstudie af stræknings-ATK i Storbritannien. Arbejdet affødte en publiceret artikel og et foredrag på Trafikdagene ved Aalborg Universitet i 2011. Efterfølgende har Jonas arbejdet hos Rambøll i Aalborg primært med projekteringsopgaver, mens Bo har arbejdet hos Grontmij i Aalborg med diverse trafikplanlægningsopgaver.

Niels Agerholm er civilingeniør og Ph.d. og arbejder i Trafikforskningsgruppen på Aalborg Universitet. Niels har arbejdet med GPS data og trafiksikkerhed i de seneste 7 år. Han arbejder i øjeblikket med det store nordjyske ITS projekt ITS Platform samt omkring brugen af GPS data fra kørende biler til udpegning af sorte pletter på det danske vejnet. Niels Agerholm har skrevet en række artikler om emnet og holdt foredrag om det i ind- og udland.

Vel mødt:-)

Det er gratis at deltage i arrangementet, men tilmelding er nødvendig, da der er begrænset deltagerantal.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Aalborg Universitet - Skibbrogade

Skibbrogade 5

9000 Aalborg


Hvornår

Torsdag d. 22. november 2012

Kl. 16:30 - 18:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

22. november 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

4


Arrangementsnr.

995408


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord