Arrangement

Øko-innovation og radar-effekt i byggeriet

Halm, elementbyggeri og industrialiseret produktion er umiddelbart ikke ord man hører i samme sætning. Kom og hør om udviklingsprojektet med halmelementer til elementbyggeri.

Rønde

Onsdag d. 10. juni 2015

Kl. 14:30 - 17:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Kombinationen af bæredygtige materialer, elementbyggeri og industrialiseret produktion er netop hvad virksomheden Ingen Affald Udvikling, har specialiseret sig i. Virksomheden  har hjemsted i økolandsbyen Friland på Djursland.

Her producerer man færdige halmelementmoduler til elementbyggeri og kan på den måde tilbyde en metode til at bygge både økologisk og økonomisk bæredygtigt.

Innovationsradar.dk inviterer til gå-hjem møde på Friland for at høre Steen Møller, grundlægger af Friland og ejer af Ingen Affald Udvikling, fortælle om udviklingsprojektet med halmelementer til elementbyggeri, der bl.a. har modtaget støtte via TEST – din bæredygtige løsning til byggeriet. Og om hvordan man opskalerer og markedsmodner et produkt fra niche- til elementbyggeri.

Men hvordan kommer man fra den gode idé til at stå med en færdig løsning? For rigtig mange udviklingsprojekter er økonomien en af de største udfordringer. Siden lanceringen i 2013 har Innovationsradar.dk rådgivet over 150 virksomheder og projekter og hjulpet med at give overblik over (junglen af) offentlige tilskudsordninger og private fonde, der støtter udviklingsprojekter i det byggede miljø.

På gå-hjem mødet præsenterer vi også nogle af resultaterne fra vores netop gennemførte undersøgelse af ”radar-effekten”, hvor Innovationsradar.dk har fulgt op på de mere end 150 virksomheder og projekter, som sekretariatet har vejledt gennem initiativets levetid for at høre om deres oplevelser med at søge funding til og drive udviklingsprojekter. For hvad kan man egentlig sige om den ”typiske” udviklingsorienterede byggevirksomhed og den støtte, som de modtager? Hvad er de typiske udfordringer, når man søger udviklingsstøtte, og hvordan kan et initiativ som Innovationsradar.dk hjælpe?

Endelig er gå-hjem mødet en unik mulighed for at mødes, netværke og erfaringsudveksle med (andre) udviklingsorienterede virksomheder, ligesom vi selvfølgelig skal på rundtur i økolandsbyen Friland, der siden 2002 har været hjemsted for eksperimenterende og bæredygtigt byggeri af natur- og genbrugsmaterialer. Med et ønske om at bygge med så lav miljøbelastning som muligt samt at afprøve alternative byggematerialer og -metoder har frilænderne opført alt fra lerpudsede halmhuse til træhuse isoleret med fåreuld.

Vi glæder os til at se dig!

Vi slutter af med netværk over helstegt pattegris og en velskænket øl! Der vil være fælles bustransport til og fra Aarhus!

 

Praktisk Info

Hvor

Frilandshuset Ravnen

Ravnen 4, Feldballe

8410 Rønde


Hvornår

Onsdag d. 10. juni 2015

Kl. 14:30 - 17:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

08. juni 2015 - kl. 16:00


Antal pladser

25


Ledige pladser

17


Arrangementsnr.

314779


Arrangør

Bygningsteknisk Gruppe, IDA Østjylland


Medarrangører

Djursland Afdeling, IDA Østjylland

Aarhus Afdeling, IDA Østjylland