Arrangement

Optimering og monitorering af skibes performance

Aftenens indlæg vil dreje sig om optimering af skibsdrift, ved monitering og datalogning af skibes performance og beskrivelse af udvikling af systemer til beslutningsstøtte.

Svendborg

Tirsdag d. 10. september 2013

Kl. 15:00 - 20:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

 

På grund af stigende oliepriser og øget fokus på emissioner fra skibsfarten er nødvendigheden af at udvikle systemer, der øger energieffektiviteten på skibes operationer, blevet større. Systemerne, der monitorerer forbrug og performance under skibenes drift, er medvirkende til at understøtte de beslutninger, der tages af redere, operatører og driftsinspektører i bestræbelserne på at reducere omkostninger og emissioner ved en mere energieffektiv drift. Aftenens indlæg vil dreje sig om optimering af skibsdrift, datalogning, skibes performance og beskrivelse af systemer til beslutningsstøtte.

Arrangementet afholdes i samarbejde med: Danmarks Maritime Klynge, SIMAC, Fyns Maritime Klynge og Maskinmesterforeningen.

Program :

 

Tid

Aktivitet

15:00 – 15.20

Ankomst og registrering, kaffe og the.

15:20 – 15:30

Velkomst til arrangementet

15:30 – 16:15

Uffe Degn Head of Performance, Maersk Maritime Technology (MMT), A.P.Møller-Mærsk, København

Præsentation af MMT’s Performance System. MMT håndterer Performance Management Service for mere end 300 skibe. Baseret på mere end 30 års erfaring, er denne service designet til at optimere operation og teknisk management af især skrog, propeller og hovedmotor performance, optimering af cylinderolie forbrug og energi effektivitet under operationer.

16:20 – 17:05

Lars Lindegaard Mikkelsen, Civilingeniør, Automation Lab, Svendborg

Beslutningsstøttesystemer. Præsentationen tager udgangspunkt i et industrielt forskningsprojektudført i samarbejde med DONG Energy E&P. Præsentationen vil omhandle software modellering, software design og implementering af et system til vertikal integration af lagdelte beslutningsprocesser i forbindelse med energieffektivisering af processer inden for offshore olie- og gasproduktion.

17:10 – 17:55

Claus Walter Jensen, Manager, Automation Lab, Svendborg

Datalogning. Præsentation af procesoptimering ved hjælp af datalogning. Hvilken teknologi og hvilke muligheder, der er inden for emnet. Case studies fra industrien, b.la. C.C.Jensen, AquaShepherd og Fuel Saving projekt for skibe.

18:00 – 18:30

Forplejning og Networking. Sandwich, øl og vand

18:30 – 19:15

Søren Vinther Hansen, Skibsingeniør, Principia North A/S

Præsentation med specielt fokus på et system, der kontinuerligt indsamler drift- og forbrugsdata i skibet. Data behandles i dertil udviklet software og præsenteres for skibets driftsbesætning samt for rederiets drift- og tekniske organisation i et format, der defineres af brugeren. Systemet vil være i stand til at indsamle forbrugsoplysninger til brug i et performance monitoreringssystem samt til brug i rapporteringssystemer fx i et kommende MRV system. 

19:20 – 20:00

Panel diskussion med oplægsholdere

Arrangements ansvarlige: Søren Vinther Hansen, Fa. Principia North og Lars Bo Dziegiel, SIMAC

 

Praktisk Info

Hvor

SIMAC - Svendborg

Graaesvej 27

5700 Svendborg

Salen


Hvornår

Tirsdag d. 10. september 2013

Kl. 15:00 - 20:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

IDA Engineering Club

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.200 kr.

Tilmeldingsfrist

16. september 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

40


Ledige pladser

2


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

307953


Arrangør

Sydfyns Afdeling, IDA Fyn