Arrangement

Planlægning på tværs af kulturelle forskelle

Aalborg

Onsdag d. 12. december 2012

Kl. 16:30 - 19:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse


Julen nærmer sig, og dermed også Foreningen af Byplanlæggere og Nordjyske Planlæggeres årlige julemøde. I år har vi fornøjelsen af at slå dørene i Utzon Centret op for et arrangement med verden i centrum.

2012/2013 er IDAs globaliseringsår. Derfor er vi stolte over at kunne præsentere to foredragsholdere, der har været rundt i verden, præget og oplevet planlægningen under sydligere himmestrøg, end hvad vi normaltvis beskæftiger os med i Nordjyske Planlæggere og FAB.

Bo Vagnby har gennem de seneste 40 år arbejdet for DANIDA, Verdensbanken og SIDA (Styrelsen för Internationellt Utvecklingssamarbete) blandt andet med at uddanne byplanlæggere ved University of Nairobi, Kenya. Arbejdet har bragt ham kloden rundt, hovedsageligt i Afrika og Asien. Derudover kender mange Bo Vagnby som en dygtig og engageret underviser og vejleder på Aalborg Universitet, som han har været tilknyttet de seneste 30 år. 
Bo Vagnby vil i sit foredrag komme ind på nogle af de planlægningsmæssige udfordringer, som den tredje verden står overfor, forskellen på hvordan planlægningsdiciplinen opfattes forskelligt i forskellige kulturer, og hvad der kan ske når disse kulturer mødes.

Claus Otto Nielsen arbejder som markedschef i COWI indenfor byudvikling og design. Claus Otto har været involveret i flere udenlandske projekter i bl.a. Venezuela, Bahrain, Qatar, Dubai og Tanzania hvor han har arbejdet med byudviklingsplaner, by- og landskabsplaner og designopgaver i forbindelse med større ingeniøropgaver. Senest har Claus Otto været involveret i udarbejdelsen af en masterplan for et nyt byområde i Tanzania, et område der skal omdannes fra bar mark til nyt byområde med hovedvægt på erhvervsformål, og involverer mange forskellige planlægningsdicipliner. 
Claus Otto vil i sit foredrag komme ind på nogle af de planlægningsmæssige udfordringer man som planlægger står overfor når man arbejder i den tredje verden. Hans møde med de forskellige kulturer og hvilken udfordring det skaber for gode (danske) planlægningsløsninger.

Foredragene afholdes på første sal i Utzon Centret med udsigt over Limfjorden.

Undervejs er Nordjyske Planlæggere og FAB vært for en juleinspireret forfriskning.

Det er gratis at deltage i arrangementet, men der er begrænsede pladser, der er tilmelding nødvendig.


Husk at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk. E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Utzon Center

Slotspladsen 4

9000 Aalborg


Hvornår

Onsdag d. 12. december 2012

Kl. 16:30 - 19:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Ekstern mødedeltager

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Foredragsholder

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

10. december 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

55


Ledige pladser

10


Arrangementsnr.

996033


Arrangør

Nordjyske Planlæggere, IDA Nord