Arrangement

Revner i beton

Revner i beton kan opstå pga. statiske eller materialemæssige årsager. På mødet vil forskellen på beregnede og målte revnevidder blive gennemgået, der vil være praktiske eksempler på anvendelsen af regnereglerne, og på hvordan revner i beton kan tætnes.

Horsens

Tirsdag d. 21. oktober 2014

Kl. 15:30 - 18:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Tirsdag den 21. oktober 2014, kl. 15:30 til ca. 18:00 på VIA University College,
Ingeniørskolen i Horsens, Chr. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens - Auditorium A

Revner i beton kan opstå pga. statiske eller materialemæssige årsager – Svind-, Krybning- eller Temperaturbetingede (SKT). Udover æstetiske problemer, giver revnerne problemer i forhold til holdbarhed og vandtæthed.

Lastfremkaldte revner
- Bjarne Christian Jensen, Ingeniørdocent emeritus, Syddansk Universitet
Lastfremkaldte revners revnevidder kan beregnes efter betonnormen. Revnevidder er et fænomen med meget stor spredning på målte værdier, så beregnede revnevidder er ikke identiske med målte revnevidder. Krav til revnevidder er krav til beregnede revnevidder. Regnereglerne gennemgås, og forslag til at mindske revnevidderne behandles.

Bjarne Christian Jensen er tilknyttet Syddansk Universitet, og har tidligere været på DTU. Han har derudover 25 års erfaring inden for rådgivende ingeniørvirksomhed. Han har skrevet flere lærebøger og er fagredaktør på Teknisk ståbi.

Styring af SKT-revner
- Jens Mejer Frederiksen, Betonekspert, ALECTIA
Regneregler for nødvendig armering til styring af revnevidden i revner, der forventes pga. tvangspåvirkninger i konstruktioner har været en del af den danske betonnorm siden 1999.

Erfaringerne fra brugen af regnereglerne ved armering af fabriksgulve, parkeringsdæk undergulve for flisebelægninger og membraner, irregulære udendørsbelægninger samt svømmebassiner vil blive præsenteret.

Jens Mejer Frederiksen er rådgivende ingeniør hos Atletica, hvor han bl.a. arbejder med tilstandsvurdering, diagnostik, reparation, overfladebeskyttelse og holdbarhed teknologi for betonkonstruktioner. Jens har derudover særlig interesse og kompetence i armeringskorrosion

Injektion af revner
- Carsten Schjørring, Projektleder, Christiansen og Essenbæk
Hvad gør man, når der forekommer utilsigtede revner i beton. Hvad gør man ved strukturelle revner, når gulve dellaminerer, når vandet vælter ind gennem revner i betonen i en
Metroskakt eller en tilsvarende dybtliggende konstruktion?

Kan ovenstående løses ved hjælp af injektion?
Gennemgang af mulighederne, men også begrænsningerne ved anvendelse af Micro cement, Polyuretan, Epoxy og ikke mindst Acryl. Alle produkter er specielt designet til forskellige løsninger, der i de fleste tilfælde kan løse problemet.

Carsten Schjørring er senior projektleder ved Christiansen & Essenbæk A/S og har mange års praktisk erfaring inden for betonrenovering og injektion af beton, både i Danmark og i udlandet.

 

Praktisk Info

Hvor

VIA University College

Chr. M. Østergaards Vej 4

8700 Horsens

Auditorium A


Hvornår

Tirsdag d. 21. oktober 2014

Kl. 15:30 - 18:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

20. oktober 2014 - kl. 23:59


Antal pladser

120


Ledige pladser

35


Tilvalg

Ledsager

0 kr.

Arrangementsnr.

311971


Arrangør

Dansk Betonforening