Arrangement

Sådan laves Julebryg – besøg Hancock bryggerierne i Skive

Skive

Onsdag d. 23. november 2011

Kl. 19:30 - 22:00

Gratis

 

Beskrivelse

Hancock er et mere end 100 år gammelt bryggeri, som stadig brygger øl som i gamle dage – for som de selv siger: Vores filosofi er, at kvaliteten er vigtigere end kvantiteten.

Til alle produkter anvendes udelukkende dansk produceret malt, ligesom verdens fineste og dyreste humle, den tjekkiske SAAZ, er den eneste humletype der anvendes. Blandt ølkendere rundt omkring i verden er SAAZ i øvrigt altid et tegn på godt øl.
Af samme årsag tilsætter Hankock ikke industrielt fremstillede enzymer mm., for at hjælpe naturen på vej. Der anvendes heller ikke overgær og højere temperaturer under gæringen for at fremskynde processen og der tilsættes ikke vand umiddelbart før tapningen på flasker for at fortynde til den ønskede styrke og smag.

Gæringen foregår med undergær ved en meget lav temperatur og den efterfølgende lange lagering sker ved en temperatur lige over frysepunktet .

Hancock fremstiller mere end 10 øltyper, hvor ”Høker Bajer” er den mest almindelige med en alkoholstyrke på 5%. Fremstillingstiden er her mindst 45 dage. I den anden ende af skalaen finder vi ”Old Grambinus” med en styrke på 9,5% og en fremstillingstid på 180 dage og helt i toppen finder vi ”Julebryg” og ”Påskebryg” med en alkoholstyrke på 10,5 % og en fremstillingstid på 540 dage.

Ud over øllet fremstiller Hancock også kvalitetssodavand.

Besøget omfatter først en rundvisning i bryggeriet af ca. en times varighed, hvor vi følger øllets vej gennem bryghus og tapperi. Herefter er der smagsprøver i bryggeriets hyggelige kælder og mon ikke det også omfatter årets julebryg.

Pris: Gratis deltagelse for IDA Medlemmer og maks. 1 ledsager.

 

Praktisk Info

Hvor

Hancock Bryggeriet

Humlevej 32

7800 Skive


Hvornår

Onsdag d. 23. november 2011

Kl. 19:30 - 22:00


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

20. november 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

30


Ledige pladser

6


Arrangementsnr.

124709


Arrangør

Seniorudvalg, IDA Vestjylland