Arrangement

SAMSARA - forførende dokumentar

Forbered dig på 102 magiske minutter uden dialog, på en rejse til verdens vidundere. Se mere på ida.dk.

København V

Søndag d. 22. september 2013

Kl. 19:00 - 21:00

Gratis

 

Beskrivelse

Samsara genforener de to filmskabere Ron Fricke og Mark Magidson, hvis prisvindende film Baraka og Chronos bragte en ny visuel og musikalsk kunstfærdighed til biografrummet.

Samsara er et helligt ord, der betyder det evigt drejende livshjul. Dette er udgangspunktet for de to filmskabere, mens de søger efter den undvigende strøm af sammenhæng, der løber igennem vores liv.

Filmet over en periode på fem år, i femogtyve lande på fem kontinenter og skudt med 70 mm film, fører Samsara os til verdener bestående af hellig jord, naturkatastrofer, industrielle komplekser og naturens vidundere. Ved at dispensere al dialog og deskriptiv tekst undergraver Samsara vores forventninger om en traditionel dokumentar. I stedet opfordrer filmen til egne fortolkninger, som inspireres af betagende billeder og musik, der kombinerer det gamle med det moderne. Samsara udforsker verdens vidundere; fra det mondæne til det mirakuløse.

Temaet bag filmen: Ron Fricke og Mark Magidson

Ron Fricke har en kæmpe passion for 70 mm film og er en filmskaber, der mestrer en bred vifte af færdigheder. Denne alsidighed tillader ham omhyggeligt at forme sine film under hver fase af deres udvikling. Mark Magidson er ligeledes en unik filmskaber, der har en mangfoldig teknisk baggrund. Han er altid dybt involveret i sine projekter, herunder konceptudvikling, produktionsledelse og redigering.

Denne sammensætning af kunstnerisk og teknisk talent har skabt de prisvindende film CHRONOS (1985), BARAKA (1992), og nu SAMSARA, som dette makkerpar har skabt filmhistorie med.

Gratis adgang for IDA-medlemmer. Ledsagere 80 kr. Børn under 12 år 60 kr. Børn under 3 år har ikke adgang til Rumteatret.
Billetter udleveres af IDA i foyen

 

Praktisk Info

Hvor

Tycho Brahe Planetarium

Gl. Kongevej 10

1610 København V

Billetter udleveres af IDA i foyen


Hvornår

Søndag d. 22. september 2013

Kl. 19:00 - 21:00


Pris

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

20. september 2013 - kl. 02:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

1


Tilvalg

Ledsagere

80 kr.

Børn under 12 år. (Børn under 3 år har ikke adgang til Rumteatret.)

60 kr.

Arrangementsnr.

307989


Arrangør

Hillerød Afdeling, IDA Nordsjælland