Arrangement

Skriv journalistisk - Århus

Torsdag d. 26. april 2012

Kl. 17:00 - 21:30

Fra 175 kr.

 

Beskrivelse

 

Formål:
At introducere deltagerne til de vigtigste journalistiske redskaber og træne dem i at bruge redskaberne til at skrive journalistisk inspirerede tekster som webtekster, nyhedsbreve og artikler.

Målgruppe:
- Alle, der skriver webtekster, nyhedsbreve eller artikler som en del af deres arbejde og ønsker konkrete redskaber til at mestre bredere formidling af deres felt.
- Ledige kandidater, der ønsker at styrke deres kompetencer inden for bredere formidling.

Kursusindhold:
På kurset gennemgås journalistiske redskaber som vinkling, opbygning af en tekst, overskrifter samt aktivt og konkret sprog. Der gives feedback på kursisternes øvelser, og kursisterne får desuden undervejs mulighed for at arbejde videre med deres tekster ud fra feedback og gennemgang af de journalistiske værktøjer.

Kurset tager udgangspunkt i journalistikkens grundbegreber, underviserens erfaring med at formidle fagligt stof til en bredere målgruppe samt den grundtanke, at alle kan blive bedre til at skrive ved at skærpe evnen til at identificere centrale budskaber og arbejde med at gøre sproget nærværende og levende.

Kurset henvender sig til folk, der enten arbejder med eller ønsker at arbejde med formidling af deres felt til en bredere målgruppe. Vi arbejder med at skrive journalistiske tekster, og man bliver som forberedelse til kurset bedt om at skrive en kort artikle, der skal afleveret på forhånd. Deltagelse kræver, at kursisterne medbringer bærbar computer.

Dit udbytte af kursus:
Du lærer de vigtigste journalistiske redskaber og får konkret vejledning i, hvordan du kan bruge dem næste gang, du skriver webtekster, nyhedsbreve, artikler og andre journalistisk inspirerede tekster.

Underviser:
Majken S. Eliasen er journalist og skriver primært om kultur- og mediestof. Blandt kunderne er Weekendavisen, Berlingske, Andelsboligforeningernes blad og Dansk Journalistforbund. Har undervist i mediefag og holder foredrag for Journalistforbundet.

Har du spørgsmål? (kontakt):
Hvis du har spørgsmål om kurset kan du kontakte Majken S. Eliasen på mail, majkeneliasen@gmail.com 

 

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Torsdag d. 26. april 2012

Kl. 17:00 - 21:30


Pris

Arbejdsledig, medlem

175 kr.

Ekstern mødedeltager

175 kr.

Medlem

175 kr.

Tilmeldingsfrist

19. april 2012 - kl. 00:00


Antal pladser

15


Ledige pladser

4


Arrangementsnr.

125093


Arrangør

IEF-Fonden