Arrangement

STYRKEBASERET LEAN - Nøglen til mere værdi for færre ressourcer

Hør hvordan visse virksomheder lykkes med løbende forbedringer, og få værktøjer med hjem I kan afprøve.

Tirsdag d. 27. januar 2015

Kl. 17:30 - 19:30

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Danske produktionsvirksomheder er under pres. Volumenproduktion bliver flyttet til udlandet, hvor omkostningerne er lavere og man er tættere på kunderne. Den tilbageværende produktion skal konkurrere på både fleksibilitet og effektivitet.

Også de fleste offentlige organisationer oplever i disse år at blive presset til at skabe mere værdi for færre ressourcer. Samtidig med at borgernes behov bliver mere differentierede og tålmodigheden kortere.

Tidens organisationer er derfor nødt til at kunne forbedre sig løbende for at præstere med disse krav.

David Hansen har i sit 3-årige ph.d. projekt ”Decoding the Productivity Code” studeret hvordan nogle virksomheder lykkes med at opbygge bæredygtig

forbedringsevne og formår at konkurrere globalt gennem netop denne evne til at koble effektiv drift og løbende forbedring. 

Rasmus Jørgensen har været involveret i projektets operationelle dele som intern konsulent i Novo Nordisk, hvor han i 3 år har opsamlet erfaringer med at engagere i løbende forbedringer. 

David og Rasmus vil i deres oplæg diskutere følgende temaer:

  • Hvordan kan drift og forbedring integreres, så effektivisering og forandringer supplerer hinanden?
  • Hvordan skabes strukturer og målsætninger, der gør det nemt og engagerende for medarbejdere at lave løbende forbedringer i dagligdagen?
  • Hvordan kommer ledere væk fra brandslukning og hen mod at udvikle organisationen strategisk?
  • Hvordan skal ledelse differentieres på forskellige niveauer for at beslutninger kan tages hvor sagerne opstår og medarbejderudvikling optimeres?
  • Hvordan kan problemløsning og styrkebaseret tænkning kombineres til at skabe endnu bedre forbedringsmetoder? 

Rasmus Jørgensen er en erfaren proceskonsulent med solid erfaring i forretningsudvikling, optimering af arbejdsprocesser, og til at opbygge træning- og kompetenceudviklingsforløb, herunder certificeret i Training within Industry (TWI) og har arbejdet for bl.a. Toyota og Novo Nordisk. 

David Hansen er landets førende konsulent i koblingen mellem styrkebaseret ledelse og Lean ledelse. Gennem sin aktionsforskning i at skabe bæredygtig forbedringskultur har han specialiseret sig i at udvikle ingeniørfeltet, ledelse og organisationsteori. Han har studeret Lean tænkning hos professor Jeffrey K. Liker på University of Michigan. Desuden var David nomineret til finalen som Danmarks Sejeste Ingeniør i 2014.

 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Tirsdag d. 27. januar 2015

Kl. 17:30 - 19:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

26. januar 2015 - kl. 23:59


Antal pladser

50


Ledige pladser

2


Arrangementsnr.

313252


Arrangør

IDA Operations Management