Arrangement

Tag på en historisk byvandring i Næstved og hør bl.a. om Kählers Keramiske Værksted

Tag familien med til Næstved og hvor vi hører om Næstveds historie og om at byen allerede i år 1135 fik købstadsrettigheder. Vi slutter i Helligåndshuset fra 1398.

Næstved

Lørdag d. 11. august 2018

Kl. 10:00 - 15:30

Fra 250 kr.

 

Beskrivelse

Vi starter med en guidet rundvisning i det gammle Næstved, og efterfølgende besøger vi kirkerne Sct. Mortens Kirke og Sct. Peders Kirke. Efter frokost på Restaurant Ilden med en lækker brunchbuffet, afsluttes arrangementet med en guidet rundvisning på Næstved Museum.

For mere information om Næstved, på ind www.visitnaestved.dk og om Næstved Museum, gå ind www.museerne.dk

Program:

Kl. 10:00 Historisk byvandring.

Kl. 12:00 Spisepause, på får vi en lækker brunchbuffet på Restaurant Ilden, Dania 42, 4700 Næstved.

Kl. 13:30 Rundvisning på Næstved Museum – Helligåndshuset og Boderne.

Kl. 15:30 Program slutter.

Nærmere uddybning af program:

Kl. 10:00 Historisk byvandring.

Næstved er blandt Danmarks ældste byer, og fik allerede sine købstadsrettigheder i år 1135. Her har gennem tiderne blomstret et rigt handels-, håndværks- og kulturliv, hvis fortsatte udvikling har gjort, at Næstved i dag ubestridt er Sydsjællands handelsby nr. 1. Trods en rivende udvikling er meget af byens historie bevaret. Blandt andet finder du Danmarks ældste rådhus i Næstved.

Kirkerne Sct. Mortens Kirke og Sct. Peders Kirke rundvisning

Sct. Mortens Kirke: Ligger centralt i Næstved. Kirken er en såkaldt senromansk kirke opført i teglsten i 1200-tallet og med genbrug af kvadre fra en gammel romansk stenkirke, der sandsynligvis har ligget på samme sted. Kirken er også kendt for sin smukke udsmykning, især træskærerarbejder fra Næstveddynastiet Schrøders værksted: Abel Schrøder den Ældres renæssanceprædikestol (1602) og Abel Schrøder den Yngres barok-altertavle (1667). Også korbuekrucifikset er et klenodie i verdensklasse.

Sct. Peders Kirke: Sct. Peders Kirke ligger på Sct. Peders Kirkeplads i centrum. Kirken er en karakteristisk gotisk teglstenskirke med spændende detaljer og gamle kalkmalerier. Et af de mest kendte kalkmalerier forestiller Valdemar Atterdag og Dronning Helvig, der knæler for Gud. Det findes på korets nordvæg. Kirkens mest iøjnefaldende inventar er prædikestolen, der er skåret i 1671 af Holbæk-mesteren Lorentz Jørgensen.

Disse 2 kirker hører vi om udenfor, da en rundtur i kirkerne vil tage nogle timer ekstra.

Kl. 12:00 Spisepause, hvor vi nyder en lækker brunchbuffet på Restaurant Ilden.

Her har vi tid til at fordøje formiddagens indtryk / oplevelser og en faglig snak.

På adressen Dania 42, 4700 Næstved

Kl. 13:30 Rundvisning på Næstved Museum – Helligåndshuset og Boderne.

Helligåndshuset: I Ringstedgade kan du ikke undgå at lægge mærke til Helligåndshuset. Denne middelalderbygning rummer i dag størstedelen af Næstved Museum med spændende udstillinger. Tidligere tjente huset som en blanding af sygehus, alderdomshjem og fattiggård. Historiebøgerne nævner første gang huset i 1398.

Boderne: Boderne på Sct. Peders Kirkeplads. Boderne stammer fra 1400-årene. I denne middelalderbygning kan du gå på opdagelse i en unik samling af kunsthåndværk og kunst fra Kählers Keramiske Værksted samt fra Holmegaard Glasværk. Boderne er også kendt for at være Danmarks ældst bevarede rækkehusbebyggelse.

Prisen inkluderer entré, foredrag, guide samt frokost. Drikkevarer er for egen regning.

-----------

Er du ikke medlem af IDA eller har du ikke i forvejen en brugerprofil skal du oprette en brugerkonto her https://universe.ida.dk/bruger/login/

Brugerprofilen giver dig adgang til at tilmelde dig arrangementer, deltage i debatten på Universe og downloade præsentationer fra vores arrangementer. Bemærk, ved oprettelse af brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

 

Praktisk Info

Hvor

Næstved Museum

Ringstedgade 4

4700 Næstved


Hvornår

Lørdag d. 11. august 2018

Kl. 10:00 - 15:30


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

250 kr.

Firmamedlem

250 kr.

Medlem af arrangør

250 kr.

Ledig

250 kr.

Medlem

250 kr.

Seniormedlem

250 kr.

Studiemedlem

250 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

350 kr.

Tilmeldingsfrist

09. august 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

50


Ledige pladser

37


Tilvalg

Børn under 12 år

250 kr.

Ledsager

350 kr.

Arrangementsnr.

326513


Arrangør

BYG Sjælland, IDA Sjælland


Medarrangører

IDA Sjælland

Sydsjællands Afdeling, IDA Sjælland

Vestsjællands Afdeling, IDA Sjælland