Arrangement

Termisk indeklima – Vidensgrundlag og produktivitet

Blev opdateret omkring de klassiske parameter for godt termisk indeklima og den udviklingen indenfor området.

Onsdag d. 23. oktober 2013

Kl. 12:00 - 16:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Mødet vil opdatere os på de klassiske parameter for godt termisk indeklima og udviklingen indenfor området. På mødet vil særligt to temaer være under lup. Som det første gælder det, at anbefalinger til termisk indeklima ikke er enslydende når man sammenligner Arbejdstilsynets med SBIs anvisninger. Mødet vil belyse dette forhold. Desuden vil mødet opdatere os på, hvad undersøgelser siger om indeklimakvalitet og produktivitet/kvalitet for medarbejderne.

 

Lektor Jørn Toftum, DTU BYG:

Indlægget vil gennemgå den grundlæggende viden om termiske påvirkninger i indeklimaet, hvordan de påvirker menneskers tilfredshed med, og arbejdspræstationer i, indeklimaet. Derudover vil indlægget beskrive nogle af de aktuelle emner, som forskningen i termisk indeklima fokuserer på.

 

Jens Johansen, Grontmij:

Grontmij anser ’Facility Management’ som en ledelsesdisciplin, der bør indgå i sammensætningen af en koncernledelse. Den velkendte, nærmest klassiske, formulering i et byggeprogram ”bygningen skal have et godt indeklima” tages her under behandling. Hvis Facility Management indgår i virksomhedens ledelse, vil det termiske indeklima blive forankret og varetaget af ressourcer, der driver alle andre ydelser end kerneforretningen på samme niveau og professionelisme, som økonomidirektøren varetager sit ansvarsområde. Der stilles målbare krav til det termiske indeklima på baggrund af produktionens krav, medarbejderens ønsker, lovgivningen, energiforbrug, driftsomkostninger og totaløkonomi.

Commissioning er en kvalitetsproces, der bl.a. sikrer opstilling af målbare krav til indeklimaet fra idé gennem projekteringen, under udførelsen og ved idriftsættelse. Derudover gennemgås grundprincipperne for værdibygs vejledninger for ’Commissioning’ og ’det driftsvenlige byggeri’. Der suppleres med cases om commissioning og om totaløkonomi. Hvis tiden tillader det vil vi også tale om grundholdninger til bygherrestandarder.

Program:

12.30-12.40 Velkomst

12.40-14.00  
Termisk indeklima og dets betydning for menneskers velvære og produktivitet
Lektor Jørn Toftum, DTU BYG

14.00-14.20 
Kaffepause

14.20-15.40  
Commissioning, facility management og termisk indeklima.
Jens Johansen, Grontmij

15.40-15.55 
Spørgsmål og debat.

15.55-16.00 
Afslutning og tak for i dag

Mødeansvarlige: Jakob Uglevig Christiansen, Asger Højland Lorentzen, Troels Barfod

 
 

Praktisk Info

Hvor


Hvornår

Onsdag d. 23. oktober 2013

Kl. 12:00 - 16:00


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

200 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

200 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.200 kr.

Tilmeldingsfrist

22. oktober 2013 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

6


Arrangementsnr.

307403


Arrangør

IDA Arbejdsmiljø