Arrangement

Tomat-, chili- og krydderikursus

Få en unik sanse og videns opvågning omkring oplevelse af mad og smag

Køge

Tirsdag d. 26. august 2014

Kl. 17:00 - 21:00

Fra 150 kr.

 

Beskrivelse

Målet med kurset er at få en unik sanse og videns opvågning omkring vores oplevelse af mad og smag. At vidergive de store forskelle i smagsindtryk bare indenfor tomat eller chili. Samtidigt får vi en introduktion til den variation man kan opleve indenfor kendte krydderier.

 

Detaljeret - går vi i dybden ved smagning af f.eks. 30 udvalgte sorter af tomat og chili frugter. Det er interessant at stoppe op, indsnuse, opleve og beskrive, hvad vi smager på, en evne vi kan udnytte og nyde langt mere i vores hverdag. Tænk hvis vi til daglige måltider blot få sekunder koncentrerede os helt og fuldt om smagsoplevelsen.

 

Vi skal skærpe smagsoplevelsen, og få fokus på hvad det egentlig er for en størrelse. Vi bruger reelt alle vores sanser bevidst eller ubevidst, og vi smager med vores overbevisninger. Er en hvid tomat melet, eller?

 

Hvad er styrken i chili for noget, hvor sidder den, og hvordan håndteres den i madlavningen. Er det sundt? Vi smager på chili idet vi starter ved styrke 0 og går opad. Hvad giver smag i en tomat. Kan jeg have en tomatplante i vindueskarmen/på altanen m.m.

 

Der er smagsprøver på krydderurterne, tomater og chili. Endvidere nogle smagsprøver på anvendt chilli.

 

Få en sanseoplevelse, en pause i hverdagen og oplev et gartneri der sælger et pust af livsstil sammen med den købte bakke tomater. Oplev et gartneri med gårdbutik midt ude i drivhuset, som hjertet i produktionen. Oplev en diversitet af planter når vi går rundt og iagttager og smager. Gængse bemærkninger er: ”Hold da op, kan en tomat også se sådan ud.”, ” Men en chili er da stærk.”, ” Det her har jeg aldrig smagt før.” og ”Jeg plejer ikke at kunne lide tomater.”. Vi sidder ude i drivhuset og diskuterer smagsindtrykkene.

 

Herudover lover vi at I får set ting I aldrig har set eller smagt før. Hvad med den afrikanske tandlæge plante der bedøver munden. Hvad med sukkerplanten der er 400 gange sødere end sukker! og hvorfor sælges den ikke kommercielt i Danmark?

 

Kurset afholdes af Lene Tvedegaard, der er uddannet agronom og ejer af Gartneri  Toftegaard. Lene lover os en kompetent og spændende oplevelse. Lene har skrevet flere bøger om krydderurter, tomater og chilly Se evt. mere på www.gartneri-toftegaard.dk

 

Lenes seneste bog om chilly er omtalt i det lokale dagblad. Chilly på mange måder.

 

Efter arrangementet serverer vi en lækker sandwich samt lidt vin, vand og øl.

 

Medbring varmt praktisk tøj og tæppe da vi skal være i drivhusene.

 

Sluttidspunktet kan variere lidt afhængig af deltagernes spørgelyst.

 

Der er et begrænset antal studiemedlemspladser

 

Bindende tilmelding

 

Yderligere oplysninger nicolai@schiorring.dk

 

 

 

 

Praktisk Info

Hvor

Gartneri Toftegaard

Højskolevej 5

4600 Køge


Hvornår

Tirsdag d. 26. august 2014

Kl. 17:00 - 21:00


Pris

Studiemedlem

150 kr.

Ledig

175 kr.

Medlem

175 kr.

Seniormedlem

175 kr.

Tilmeldingsfrist

23. august 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

33


Ledige pladser

3


Tilvalg

Ledsager

375 kr.

Arrangementsnr.

308085


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland