Arrangement

van Gogh separatudstilling på ARKEN

Farvernes love er uudsigeligt smukke, fordi de ikke er tilfældige. Ligesom folk nu til dags ikke længere tror på tilfældige mirakler, men begynder at nære respekt for naturen, skrev van Gogh. ARKEN viser den 1. separatudstilling efter mere end 50 år.

Ishøj Havn

Torsdag d. 29. november 2018

Kl. 11:45 - 15:00

Fra 230 kr.

 

Beskrivelse

van Gogh separatudstilling på ARKEN

Torsdag d. 29. november 2018.

Mødested: Cafe Sesa, Søhesten 16. 2635 Ishøj Havn KL. 11:45. Inden rundvisningen på Arken serveres en frokosttallerken incl, kaffe/te og kage. Drikkevarer på egen regning.

Billetter til van Gogh udstillingen udleveres på Sesa.

I et enestående samarbejde med Kröller-Müller Museum, Otterloo, Holland kan ARKEN den 1. september 2018 slå dørene op for en omfattende udstilling af van Goghs værker med fokus på forholdet mellem kunst, menneske, natur og religion. Det er mere end 50 år siden, at man i Danmark har kunnet opleve en stor separatudstilling af van Goghs malerier og tegninger.

van Goghs spiritualitet og hans kunstneriske blik på mennesket og naturen er enestående. van Gogh var en religiøs kunstner. Han var overbevist om, at han kunne udrette gode gerninger ved at skabe skønne malerier. Derfor viser ARKENs udstilling gennem 28 malerier og 11 tegninger, hvordan hans skildringer af hårdtarbejdende bønder og betagende landskaber i Arles skulle udfolde det guddommelige i naturen og mennesket – midt i en brydningstid, hvor troen var under pres fra moderne filosofi og videnskab.

Vincent van Gogh er en af verdens mest kendte og betydningsfulde kunstnere. Berømmelsen skyldes hans utroligt smukke malerier og det intime kendskab til hans private liv, som han beskrev i sin omfattende korrespondance med broderen Theo. Det skabte tilsammen den ultimative kunstnermyte: Det plagede kunstnersind, som skabte de smukkeste malerier. van Goghs værker indvarsler det moderne i kunsten ved eksempelvis at lade psykologien og subjektet gøre sit indtog i maleriet, skabe billedets ekspressive energi gennem vibrerende farver og tage banebrydende skridt hen imod abstraktionen.

Frokosten spises først hos Cafe Sesa der starter kl. 11:45. Frokosten består af Den store Tallerken, 1 genstand - en fl. øl/ et glas vin/ vand - samt kaffe/ te og ½ stykke kage.
Derefter kører vi til Arken hvor rundvisningen vil foregå.

Udstillingen er organiseret i samarbejde med Kröller-Müller Museum, Holland

Arrangør: Vagn Hedegaard tlf. 24853730. mail: vagn@munkeboe

 

Praktisk Info

Hvor

Cafe Sesa

Søhesten 16

2635 Ishøj Havn


Hvornår

Torsdag d. 29. november 2018

Kl. 11:45 - 15:00


Pris

Ledig

230 kr.

Studiemedlem

230 kr.

Medlem

270 kr.

Seniormedlem

270 kr.

Tilmeldingsfrist

15. november 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

40


Ledige pladser

1


Tilvalg

Ledsager

270 kr.

Arrangementsnr.

328832


Arrangør

Seniorudvalg, IDA Sjælland


Medarrangører

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland