Arrangement

Vejrbestandige produkter og overflader

Tåstrup

Tirsdag d. 15. november 2011

Kl. 09:00 - 16:30

Gratis

 

Beskrivelse

ATV-Semapp inviterer i samarbejde med Dansk Maskinteknisk Selskab til et heldagsseminar under temaet vejrbestandige produkter og overflader.

Den tiltagende konkurrence og stigende krav fra forbrugere og industrielle slutbrugere fører i disse år til et øget behov for opbyggelse af et solidt og veldokumenteret indblik i komponenters performance gennem hele anvendelsesperiode, hvilket ikke mindste er gældende for produkter eller konstruktioner, som udsættes for vejreksponering.

Som en sideløbende tendens er bæredygtig produktudvikling og brug af råmaterialer med omtanke for alvor ved at komme på dagsordenen hos de fleste virksomheder. Under disse præmisser kan forlængelse af produkters levetid ofte medføre en signifikant positiv indvirkning på ressourcegrundlaget, energiforbrug og miljømæssige belastninger fra bortskaffelse set over hele livscyklussen.
Levetidsbetragtninger er på mange måder interessant for fx byggekomponenter, arkitektoniske installationer, byinventar, solceller, vindmøller, transportmidler samt maritimt udstyr, idet mange simultane og forskelligartede overfladepåvirkninger fra vind og vejr i det omgivende miljø er i spil.

Anvendelse af komponenter i udendørs miljøer skaber dermed et naturligt behov for overvejelser vedrørende påvirkninger fra fx vand, ilt, forurening, bestråling og forskellige temperaturniveauer samt konsekvenser af dette for levetid og driftsstabilitet.

De inspirerende foredragsholdere behandler en række væsentlige aspekter i forhold til ændringer i egenskaber og virkende nedbrydningsmekanismer som følge af vejreksponering af forskellige materialer. Derudover behandles naturlige og accelererede metoder til måling af stress-faktorer og levetidsvurdering under påvirkning fra UV-eksponering, kemisk korrosive miljøer, temperatur samt ’time-of-wetness’.

Målgruppe

Seminaret henvender sig til industrielle designere, produktudviklere, indkøbs- og kvalitetsafdelinger og videncentre som ønsker at indhente inspiration til deres arbejde med vejrbestandigheden af materialer, komponenter og produkter. Målgruppen udgøres således af et bredt spektrum af virksomheder inden for fremstillingsindustri, byggeri og arkitektur, vedvarende energi, transportsektoren samt producenter af forbrugerprodukter til udendørs anvendelse.

Detailprogram og tilmelding

Du kan se det fulde program og tilmelde dig her.

Er du medlem af DMS/IDA deltager du til reduceret pris.

Tilmelding senest onsdag 10. november. 

 

Praktisk Info

Hvor

Teknologisk Institut - Tåstrup

Gregersensvej 1

2630 Tåstrup


Hvornår

Tirsdag d. 15. november 2011

Kl. 09:00 - 16:30


Pris

Arbejdsledig, medlem

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Arrangør

0 kr.

Ledsager til medlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

10. november 2011 - kl. 00:00


Antal pladser

50


Ledige pladser

14


Arrangementsnr.

124672


Arrangør

IDA Mechanical