Arrangement

Vikingeborgen ved Køge

Danmarks femte vikingeborg ligger vest for Køge. Stedet er under udgravning frem til og med gravesæsonen 2018, hvorefter det efter de nuværende planer tildækkes, så det er nu man skal besøge borgområdet og høre arkæologernes beretning om fundene.

Køge

Tirsdag d. 21. august 2018

Kl. 10:30 - 15:00

Fra 285 kr.

 

Beskrivelse

At der var "noget interessant" på Valløs jord lige ved motorvejen har man vidst længe, men udgravning i 2014 og en kulstof-14 datering viste at dette "noget" ikke var fra Middelalderen, som man tidligere havde antaget. De fund man gjorde af datérbart egetræ i 2017, viser at anlægget er samtidig med hidtil kendte fire andre borge fra vikingetid i Danmark. Det har fået navnet Borgring - og den store ringborg, der ligner Fyrkat mest, blev næppe bygget færdigt. Omvisningen ledes af en de arkæologer, som er beskæftiget ved udgravningerne og som vil fortælle om den aktuelle arkæologiske udgravning af Borgring, om teorier og forskning og de gode historier bag ved. Vi ser udstillingen med genstande fra Vikingetiden og kan besigtige hele området fra den 6 meter høje udsigtsplatform.

Vi mødes på Velkomstcenteret, der ligger ved P-pladsen. Parkering koster 30 kr. pr. bil. Fra Velkomstcentreret er der knap 700 m at gå frem til Borgring ad Fæstningsstien, hvor vi undervejs rejser 1000 år tilbage i tid og læser på plancherne om forsvaret af Danmark. Husk at tage egnet fodtøj på.

Til Smartphones kan man - gerne hjemmefra - downloade app'en Vikingeborgen med Virtual Reality-film, levende fortællinger og blogs med arkæologerne

Efter besøget på Borgring kører vi i vore egne biler til Køge Marina, hvor vi spiser frokost på Restaurant Arken, Bådehavnen 21, 4600 Køge. Restauranten ligger i lystbådehavnen nord for Køge havn. Brug GPS eller husk at se på kortet over Køge for at finde stedet. Deltagere, som ikke havde noteret sig restaurantens adresse, har ved tidligere besøg haft svært ved at finde den.

Prisen omfatter entré og rundvisning på Vikingeborgen samt frokost på Restaurant Arken i Køge bestående af en luksusanretning med 5 forskellige ting med en 0,4 l alm. fadøl/vand/glas vin samt kaffe og thé.

Arrangør: John Cederberg, tlf. 2083 8538

johncederberg@mail.dk

Modtager du Nyhedsmails fra IDA København?

Hvis ikke, skal du gå ind på MIT IDA og se hvilke nyhedsbreve, du abonnerer på.

I den næste rubrik skriver du IDA København.

I svaret klikker du på tilmeld (skrevet med grønt). Herefter vil du fremover modtage nyhedsmailen fra IDA København.

Husk også at tilføje/rette din e-mailadresse på MinSide på ida.dk.

E-mail adressen bruger vi til mødebekræftelse, evaluering, aflysning og nyhedsbreve.

 

Praktisk Info

Hvor

Velkomstcenteret på Vikingeborgen Borgring

Ringstedvej 190 Lellinge

4600 Køge


Hvornår

Tirsdag d. 21. august 2018

Kl. 10:30 - 15:00


Pris

Ledig

285 kr.

Medlem

285 kr.

Seniormedlem

285 kr.

Studiemedlem

285 kr.

Tilmeldingsfrist

14. august 2018 - kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

0


Tilvalg

Ledsager

285 kr.

Arrangementsnr.

325191


Arrangør

SeniorForum, IDA København