Arrangement

Vindmøller af skrot og genbrug på Alsion, kom og se

Invitation til at se de ingeniørstuderendes i Mekatroniks energihøster projekter i skrot og genbrugsmaterialer. Bliv inspireret og måske finder du ud af hvordan du selv let kan bygge en energihøster.

Sønderborg

Onsdag d. 28. maj 2014

Kl. 13:00 - 16:00

Fra 0 kr.

 

Beskrivelse

Ingeniørstuderende i Mekatronik har i deres 4. semesterprojekt haft den udfordrende opgave at bygge energihøstere af så meget elektronikskrot og genbrugsmateriale som muligt.

Hvorfor energihøstere? Hovedtanken bag energihøsterne er at gøre det nemmere for borgerne selv at høste energi til det lille forbrug (f.eks LED-belysning og mobil opladning) uden at det skal koste en formue. Desuden at få genbrugt noget af alt den elektronikskrot som vi i den moderne verden leverer i overflod. Energihøsterkoncepterne tager udgangspunkt i forskellige brugeres behov: Dels herhjemme i Danmark med f.eks. at reducere CO2, genbruge mere og spare penge, dels i de fattige ulande hvor der normalt ikke er adgang til et sikkert 230V AC forsyningsnet som i Danmark. Lidt lys om aftenen og om nattenen kan betyde en kæmpe forskel for mange fattige i ulandene, f.eks. for børn til lektielæsning om aften.

Der samarbejdes med: Den frivillige organisation VedvarendeEnergi Sønderborg med Formand Søren Jensen som har bidraget med inspiration og råd; Sønderborg Forsyning med Driftsleder Arne Mørk-Jensen og pladsfolk som har bidraget med at finde genbrugsmaterialer og elektronikskrot; Danfoss Power Electronics i Gråsten har bidraget med gamle AC motorer, der har tidligere kørt i testopstillinger i udviklingsafdelingen.

 

Praktisk Info

Hvor

Syddansk Universitet

Alsion 2

U109 Sønderborg

U109 (i Forskerparken)


Hvornår

Onsdag d. 28. maj 2014

Kl. 13:00 - 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Ingeniør, ej medl. IDA

2.000 kr.

Tilmeldingsfrist

28. maj 2014 - kl. 02:00


Antal pladser

100


Ledige pladser

98


Arrangementsnr.

311091


Arrangør

Sønderjylland Afdeling, IDA Syd