Arrangement

An Evening Hymn, Koncert på Selsø med start på Sønderby Kro

En kærlighedserklæring til engelsk barokmusik. Aftnen byder Kirsebergskvartetten og mezzosopranen Ulla Munch på en hyldest til den engelske barokmusik. Koncerten byder på vokalværker og triosonater af bl. a. Purcell, Arne, Boyce, Pepusch og Händel.

SELSØ SLOT. Herregårdsmuseet Selsø Slot, Skibby

Torsdag d. 06. august 2020

Kl. 18:00 - 22:00

Fra 180 kr.

 

BeskrivelseLink kopieret

AN EVENING HYMN

 

En kærlighedserklæring til engelsk barokmusik.

 

Vi starter denne aften på Sønderby Kro, hvor der serveres en solid dansk middagsret og en kop kaffe kl 18. Her uddeles også adgangsbilletter til koncerten og til drikkevarerne i pausen.

For ’the Early Bird’ vil der være en drink før middagen fra kl. 1730.

 

I Selsø Slots riddersal, der er fra 1734, afholdes der hvert år i sommermånederne klassiske koncerter. Det er i år slottets 37. koncert sæson, og der bydes igen på en række spændende oplevelser.

Koncerterne i riddersalen er altid en særlig oplevelse, idet der i slottet hverken er indlagt lys eller andre moderne faciliteter.

 

Denne augustaften byder Kirsebergskvartetten og mezzosopranen Ulla Munch på et program, som er en hyldest til den engelske barokmusik. Koncerten byder på vokalværker og triosonater af bl. a. Purcell, Arne, Boyce, Pepusch og Händel.

Storbritannien har flere gange i historien oplevet store politiske og sociale omvæltninger. Den aktuelle beslutning om at forlade den Europæiske Union har medført en lidenskabelig debat om landets politiske og økonomiske fremtid. Også 1600- og 1700-tallets England var præget af store forandringer. Efter halshugningen af Charles I. udråbte Oliver Cromwell republikken og opbyggede et rige styret med puritansk strenghed. Mange teatre blev lukket og folk måtte i stedet glæde sig over musik af mere intim karakter. Efter Cromwell’s død blev kongedømmet genindført i 1660. Charles II., der under sit eksil var bosat i Frankrig, havde en stor interesse for både fransk og italiensk musik, hvilket snart kom til udtryk hos de engelske komponister, herunder Henry Purcell.

I løbet af 1700-tallet udviklede London sig til en metropol, der tiltrak musikere og komponister fra hele Europa, den kendteste af disse er utvivlsomt Georg Friedrich Händel. Musiklivet blomstrede ikke bare ved hoffet, men helt nye sociale lag fik adgang til musik, ikke mindst gennem den italienske operas indtog i London.

England frembragte også selv komponister af højt format, som f. eks. Thomas Augustine Arne. Han er i dag mest kendt for sangen “Rule, Britannia”, som kan høres ved den årlige “Last Night of the Proms”.

 

Kirsebergskvartetten består af:
Jens Solgaard, violin
Maria Solgaard Holm, violin
Kjeld Lybecker Steffensen, cello
Leif Meyer, cembalo

Denne aften medvirker også mezzosopran, Ulla Munch.

Musikerne spiller på originalinstrumenter.

 

I pausen vil der i det gamle hvælvede kælderkøkkenet    -det ældste og stadigt fungerende i Nord-Europa, med sit åbne ildsted og da Vinchi bremsen på stegespiddet-     blive udskænket et glas kølig hvidvin, et glas tempereret rødvin eller en øl fra det lokale Herslev Bryggeri eller vand/juice, der alt sammen kan nydes enten i kælderen eller i Slotsgården.

Parkering ved Slottet er lettest på Selsø Kirkes parkeringsplads (ca. 200 m fra Slottet).

Pris: 180 Kr. for medlemmer og 200 Kr. for ledsagere.

Tilmelding før 23. juli, 2020.

Max. Deltagere 30.

Yderligere info ved evtheill@evtheill.dk eller tlf. 21455730.

 

Praktisk InfoLink kopieret

Hvor

SELSØ SLOT. Herregårdsmuseet Selsø Slot

Selsøvej 30A

4050 Skibby


Hvornår

Torsdag d. 06. august 2020

Kl. 18:00 - 22:00


Pris

Medlem af arrangør

180 kr.

Ledig

180 kr.

Medlem

180 kr.

Seniormedlem

180 kr.

Studiemedlem

180 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 23. juli 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

30


Ledige pladser

7

Tilvalg

Ledsagere

200 kr.

Arrangementsnr.

336579


Arrangør

Roskilde-Køge Afdeling, IDA Sjælland


Medarrangører

Seniorudvalg, IDA Sjælland