Arrangement

Besøg og rundvisning på Sønderjyllands Radiomuseum - STIKONI's virksomhed

Sønderjyllands Radiomuseum har til huse på EUC Syd-Sønderborg. Samlingen er bygget op over STIKONI`s virksomhed, idet STIKONIS`s butik, kontor og værksted er genskabt i museumslokalet. Derudover er der udstilling af radioer, båndoptagere, grammofoner mv.

Sønderjyllands Radiomuseum, Sønderborg

Onsdag d. 11. november 2020

Kl. 17:30 - 19:30

Gratis

Samlingen er bygget op over STIKONI`s virksomhed i Sønderborg, idet STIKONIS`s butik, kontor og værksted er genskabt i museumslokalet.

Derudover er der udstilling af radioer, båndoptagere, grammofoner og måleinstrumenter fra forskellige tidsperioder og af forskellige fabrikater.

Radioforretningen som Stikoni overtog, blev etableret på adressen i Jernbanegade af Andreas Duus i 1952.  Duus nåede kun at drive virksomheden på denne adresse frem til efteråret 1955 hvor han afgik ved døden.

1. april 1956 overtog Stig Koefoed-Nielsen, eller Stikoni som han kaldte sig selv, radioforretningen og drev den frem til foråret 2008 hvor sygdom tvang ham til at lukke. Efter en kort sygdomsperiode døde Stikoni i juli 2008.

Forinden var Sønderjyllands Radiomuseum blevet stiftet med det formål at bevare miljøet i Stikonis virksomhed.

Resultatet blev at EUC Syd stillede et lokale til rådighed i hvilket forretningen, kontoret og værkstedet er genskabt så det er muligt at genopleve den særlige stemning der herskede hos Radio Stikoni.

Udstillingen i den øvrige del af museet er baseret på radioer fra Stikoni og fra private donationer.

En meget væsentlig del stammer dog fra boet efter afdøde "Radio Sørensen Senior" fra Tinglev, hvor museet fik en donation på ca. 400 radioer, som selvfølgelig er registreret og dels lagt på lager og dels indgår som en del af udstillingen.

Museets instrumentsamling er baseret på private donationer, hvor EUC Syd har bidraget med en meget væsentlig del.

Vi indleder med et foredrag og derefter en rundvisning i den genskabte butik, værksted og kontor samt de øvrige udstillede radioer mv.

Foredrag og rundvisning tager ca 1½ time og besøget afsluttes med sandwich og vand/øl, hvor der samtidig kan stilles spørgsmål til rundviserene og besøget forventes afsluttet ca kl 19:30.

Vi mødes ved hovedindgangen til Skolehjemmet - Søndre Landevej 28 - 6400 Sønderborg kl 17:30.

Yderligere interessant information på: http://www.soenderjyllands-radiomuseum.dk

Hvor

Sønderjyllands Radiomuseum

Søndre Landevej 28

6400 Sønderborg

Hovedindgangan til Skolehjemmet.


Hvornår

Onsdag d. 11. november 2020

Kl. 17:30 - 19:30


Pris

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 01. november 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

9


Ledige pladser

0

Arrangementsnr.

338043