Webinar

CO2-fangst-teknologier (minikonference)

Vil du også være klogere på teknologier til fjernelse af CO2, så kom med til dette fyraftenswebinar, hvor du vil blive introduceret til to af teknologierne.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Mandag d. 30. november 2020

Kl. 14:00 - 16:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 29. november 2020 - kl. 23:59

København har besluttet at blive CO2-neutral i 2025. For at nå i mål forventer de at bruge CO2-fangst på Amagerforbrændingen. Denne minikonference vil give dig mulighed for at høre om nogle af de teknologier, som potentielt kan bruges til at indfange CO2, når virksomheder og kraftværker ligeledes ønsker at minimere deres klimabelastning.

Vi har samlet to forskellige virksomheder, som vil fortælle om hver deres teknologi. Hvert foredrag vil vare ca. 30 minutter med mulighed for spørgsmål til sidst. Vi håber, at det kan være med til at skabe lidt debat og give inspiration på tværs af brancher.

Program
14.00 Carbon Capture utilization and Storage v/Jon Cristopher Knudse, Aker Carboncapture (oplægget holdes på norsk)

14.45 Mikrobiel omsætning af CO2 v/Torbjørn Ølshøj Jensen, SecondCircle 

15.30 Introduktion til CO2-fangst med tang v/Jonas Høeg Hansen

15.45 Q&A

16.00 Tak for i dag


Om virksomhederne
Aker Carboncapture A/S
Aker Carbon Capture er en af de førende virksomheder indenfor området Carbon capture and storage. De har en afprøvet teknologi, som har mere end 50.000 timers drift på bagen. Processen anvender en blanding af vand og aminer til at binde CO2. Denne teknologi kan bruges på forskellige typer anlæg som affaldsforbrænding, kræftværker og cementproduktion. Aker Carboncapture har kontrakter om at bygge anlæg rundt omkring i Verden.

SecondCircle
Second Circle er en start up som arbejder på at kultivere organismer som kan spise CO2 og omsætte det til biomasse og værdifulde komponenter. Teknologien bygger på en bioreaktor hvor CO2 gas sendes igennem og omsættes af en bakterie. Teknologien er udviklet på DTU og kommercialiseres gennem firmaet SecondCircle. Pilot forsøg er gennemført med succes, næste step er fuldskala

Jonas Høeg Hansen
Jonas arbejder som lektor på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole. Han har tidligere været involveret i projekter omhandlende tang og mikroalger, og disse organismer kan potentielt også bruges til at fange CO2 med.

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Mandag d. 30. november 2020

Kl. 14:00 - 16:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Søndag d. 29. november 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

859

Arrangementsnr.

338452


Arrangør

Kemiteknisk Udvalg, IDA Syd


Medarrangører

Kurser for studerende