Webinar

Exploring Bioscience: Naturødelæggelse og klimaforandringer kan øge risiko for pandemier

Hvordan hænger menneskets påvirkning af naturen, klimaforandringer og biodiversitetskrise sammen med det stigende antal af sygdomme, der hopper fra den vilde natur til mennesket? Få svaret, når Carsten Rahbek inviterer dig til faglig diskussion om emnet.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 29. oktober 2020

Kl. 09:00 - 10:00

Gratis

Exploring Bioscience - digital festival præsenterer Carsten Rahbek, professor i biologi og leder af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima under Københavns Universitet.

Ebola, SARS, MERS og senest COVID-19 er alle nye virussygdomme. Men de har mere til fælles end det. De kommer alle fra vilde dyr. Antallet af sygdomme fra vilde dyr, der hopper til mennesker, er eksploderet. Og det er der gode grunde til. Når naturlige økosystemer forstyrres eller vilde dyrs levesteder forsvinder, bliver mennesker og deres husdyr både mere attraktive og lettere tilgængelige for virusser. Virusser leder nemlig altid efter en ressource, de kan leve af – og når mennesket og vores husdyr i dag udgør 96 % af biomassen af alle verdens pattedyr, er de en nærliggende ressource at springe på.

Det kan måske lyde overdrevet, når klimaforandringer og tab af biodiversitet og økosystemer af forskningen kædes sammen med pandemier som Covid-19. Men når vi mennesker direkte eller indirekte ødelægger dyrs levesteder, og op mod 70 procent af de naturlige økosystemer er påvirket, så kan de blive tvunget til at søge nye habitater for at overleve og komme tættere på vores husdyr og på mennesker. Det gælder eksempelvis flagermusen, der bærer mange virusser.

Professor Carsten Rahbek vil fortælle om, hvordan menneskets påvirkning af naturen, klimaforandringer og biodiversitetskrise hænger sammen med det stigende antal af sygdomme, der hopper fra den vilde natur til mennesket og til vores husdyr – som det vil danne fagligt grundlag for en deltager-baseret diskussion om emnet.


Om taleren

Carsten Rahbek er professor i biologi og leder af Center for Makroøkologi, Evolution og Klima under Københavns Universitet. Han er blandt de 1 % mest citerede forskere i verden inden for feltet makroøkologi, biodiversitet og klima, men arbejder også med sygdomme. Han er indvalgt medlem af Det Kongelige Danske Videnskabernes Selskab og har modtaget mange nationale og internationale, bl.a Det Frie Forskningsråds Eliteforsk-pris.

Medarrangør

Københavns Universitet: https://www.ku.dk/

_____________________

Exploring Bioscience - digital festival

Dette online-event er en del af Exploring Bioscience - digital festival, som i år sætter perspektiv på virus og vacciner. Vi stiller spørgsmålet, hvad ved vi i dag, og hvordan bliver vi bedre til at forstå og håndtere epidemier i fremtiden?

Til festivalen får du et eksklusivt indblik i den sidste nye viden og forskning, når IDA inviterer dig ind bag facaderne til de førende eksperter, som lige nu arbejder på højtryk for at løse virus-udbruddets gåder. Hør deres spændende resultater, tanker og fremtidsperspektiver og stil dem de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Festivalen strækker sig over fire dage fra mandag den 26. til torsdag den 29. oktober. Her kan du deltage gratis i en række af spændende og højaktuelle webinarer og online-events om udvikling af vacciner, mutation, immunrespons, behandling og meget mere.

Festivalen er gratis og åben for alle - også for dig, som ikke er IDA-medlem. (Opret en brugerprofil)

SE OG TILMELD DIG GRATIS ALLE WEBINARER OG ONLINE-EVENTS.

______________________


Tilmeldingsprocedure:
Du vil modtage et link til webinaret inden webinaret afholdes.

Skulle du mod forventning have problemer med at logge på eller ikke have modtaget zoomlink, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 29. oktober 2020

Kl. 09:00 - 10:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 29. oktober 2020

Kl. 08:00


Antal pladser

1000


Ledige pladser

786

Arrangementsnr.

337960


Arrangør

IDA Bioscience


Medarrangører

IDA Proces

IDA Sundhedsteknologi

IDA Verdensmål

IDA Young Professionals

IDA Østjylland

Kurser for studerende

Sundhedsteknologisk Udvalg, IDA Østjylland