Webinar

Exploring Bioscience: Sådan får vi bugt med corona virusset!

Pandemien har bidt sig fast og vi afventer nu udviklingen af en vaccine eller behandling. To forskere beskriver hvilke udfordringer, de står over for og giver deres bud på, hvordan vi kan få bugt med virusset og ruste os bedre til fremtidige pandemier.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 09:00 - 10:00

Gratis

Tilmeldingsfrist 26. oktober 2020 - kl. 23:59

Exploring Bioscience - digital festival præsenterer Jørgen Kjems, Interdisciplinære Nanoscience Center (iNANO) og Ali Salanti, Københavns Universitet.

Verden er blevet ramt af en pandemi forårsaget af SARS-CoV-2 virus, som smitter via dråber i luften og ved direkte fysisk kontakt med inficeret sekret. Selvom historien har advaret os om dette ville ske før eller siden, havde meget få forestillet sig de helt enorme konsekvenser, epidemien har fået i verden. En kæmpe forskningsindsats er iværksat verden over for at bekæmpe virusset og vi vil her fortælle om vores bidrag i kapløbet om at finde hurtigere analysemetoder og en effektiv behandling:

Hvordan ny nanoteknologi gør det muligt at afgøre om du er smittet med coronavirus på få minutter.

Hvordan en effektiv vaccine kan udvikles ved hjælp af kunstige virus partikler.

Hvordan vi kan designe DNA lignende molekyler som kan blokere for virusets optag i vores celler

Belyse hvorfor nogle kun får lette symptomer mens andre dør af sygdommen.

Hvordan vi kan lære af dette og bliver bedre forberedt næste gang, en potentiel dødelig virus springer på mennesker.


Vi tager dig backstage i to danske forskningslaboratorier og fortæller om, hvor vi står i kampen, om ups and downs i coronaforskningen, og om hvornår vi kan forvente hurtigere testmetoder og effektiv behandling, så vi kan vende tilbage til en normal hverdag igen.


Talere:

Jørgen Kjems er professor ved Interdisciplinære Nanoscience Center (iNANO) og Institut for Molekylærbiologi og Genetik, Aarhus Universitet hvor han forsker i udviklingen af en helt ny type nanomedicine to behandling af virus infektioner og nanosensorer til hurtig diagnosticering. Han forsker desuden i hvilke ændringer virusset forårsager i vores blod, en information som vil kunne bruges til at tilrettelægge den rigtige behandling.

Ali Salanti er uddannet Biolog og nu professor ved Københavns Universitet, hvor han leder et team indenfor translationel medicin. Fokus er på udvikling af nye vacciner mod Malaria, kræft og COVID19 såvel som nye kræft diagnostiske og terapeutiske teknologier. Seneste har han stået i spidsen for udviklingen af en partikel baseret COVID19 vaccine.

_____________________________

Exploring Bioscience - digital festival

Dette online-event er en del af Exploring Bioscience - digital festival, som i år sætter perspektiv på virus og vacciner. Vi stiller spørgsmålet, hvad ved vi i dag, og hvordan bliver vi bedre til at forstå og håndtere epidemier i fremtiden? 

Til festivalen får du et eksklusivt indblik i den sidste nye viden og forskning, når IDA inviterer dig ind bag facaderne til de førende eksperter, som lige nu arbejder på højtryk for at løse virus-udbruddets gåder. Hør deres spændende resultater, tanker og fremtidsperspektiver og stil dem de spørgsmål, som du brænder for at få svar på. Festivalen strækker sig over fire dage fra mandag den 26. til torsdag den 29. oktober. Her kan du deltage gratis i en række af spændende og højaktuelle webinarer og online-events om udvikling af vacciner, mutation, immunrespons, behandling og meget mere.

Festivalen er gratis og åben for alle - også for dig, som ikke er IDA-medlem. (Opret en brugerprofil)

SE OG TILMELD DIG GRATIS ALLE WEBINARER OG ONLINE-EVENTS. 

______________________

Tilmeldingsprocedure:
Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret. Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Zoom Webinar: Webinaret afvikles i Zoom. Det er vores erfaring, at det kun tager få minutter at komme på. hvis du vil have alle webinarfunktioner, anbefaler vi at downloade Zoom og logge på 5 minutter før mødet starter. Zoom-appen er let og brugervenlig. Alt hvad du behøver for at være klar, er lyd og kamera "tændt" på din pc, mobil eller tablet.

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU-U.S.A. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Video: Dette arrangement optages og du vil i løbet af ca. et døgn kunne se den optagne video her: Oversigt over IDAs videoer

Arrangør: IDA, Ingeniørforeningen.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Fra egen pc/tablet


Hvornår

Tirsdag d. 27. oktober 2020

Kl. 09:00 - 10:00


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Mandag d. 26. oktober 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

1000


Ledige pladser

984

Arrangementsnr.

337464


Arrangør

IDA Sundhedsteknologi


Medarrangører

IDA Bioscience

IDA Proces

IDA Østjylland

Kurser for studerende