Arrangement

Få et indblik i Danmarks glashistorie - besøg det genåbnede Holmegård Glasværk

Få et indblik i Danmarks glashistorie på det nyåbnede Holmegård Glasværk. Få en rundvisning med efterfølgende spisning på Holmegaard værk - Danmarks nye hot spot for kunsthåndværk og tradition, hvor fortiden formidles som inspiration for fremtiden.

Holmegaard Værk, Holmegaard

Torsdag d. 13. august 2020

Kl. 14:00 - 19:00

Fra 200 kr.

OPLEVELSEN
Kom helt tæt på livet på Holmegaard, og bliv blæst bagover af historien om Danmarks første, sidste og eneste eksisterende glasværk. Det er her, at ikoniske stykker glas som Provence-skålen, Skibsglassene, Lotus-stagen og Blixen-vasen er tænkt, formet og født.

Holmegaard værk – Kunst for alle
Holmegaard værk er Danmarks nye hot spot for kunsthåndværk og tradition, hvor vi formidler fortiden som inspiration for fremtiden. I de smukke sydsjællandske omgivelser ved kanten af Holmegaard Mose slår det gamle Holmegaard Glasværk dørene op til en verden af design, kunsthåndværk og historie. I et partnerskab mellem museum, kommune og kulturliv løfter vi den danske designtradition til et niveau, den ikke har været på siden 1950’erne og 1960’erne, og med fokus på det gode kunsthåndværk og det innovative design puster vi til en industri, der siden 2008 har været uddød i Danmark.

En verden af design, kunsthåndværk og historie
Da Holmegaard Glasværk måtte lukke, blev værket forladt og efterladt koldt og stille. Nu er her atter liv. Med respekt for det oprindelige glasværk inviterer vi indenfor i en verden af tradition, kunsthåndværk og smukke visioner. Kom med tilbage til kunstnernes tegnebord, hvor geniale ideer blev til smukke streger, og til varmen omkring den store tankovn, hvor ideerne med flid og nøjagtighed blev vakt til live. Historierne fortælles af dem, der var her – i små podcast, som du kan tage med hjem og lytte til igen og igen. Hør om en arbejdsplads, hvor en søn følger i fars fodspor, og hvor hårdt arbejde, stædighed og nysgerrighed betaler sig. Om Danmarks største glaskunstnere, der katapulterer Holmegaard og dansk glas langt ud i verden. Og om at lære at beherske materialet – det uregerlige, utilnærmelige glas, der bliver en besættelse for dem, der alligevel gør forsøget.

Få dit eget stykke unika med hjem
Forbered dig på at få sat alle sanserne i spil, når du besøger Holmegaard Værk. Udover at tilbyde podcast til ørerne, har vi indhyllet glasværket i de smukkeste lysinstallationer og animationer, der vil få dit hjerte til at banke lidt hurtigere. Vi inviterer dig til selv at prøve kræfter med både glas og ler i vores sprællevende værksteder. Et team af dygtige kunsthåndværkere står klar til at demonstrere materialernes mange muligheder og til at hjælpe dig med at få dit helt eget stykke unika med hjem.

Gå på opdagelse i både skiftende og permanente udstillinger af det mest fortryllende glaskunst, der kan tage pusten fra de fleste, og læg hovedet tilbage, mens en syv meter høj reol fyldt med glaskunst fra hele Holmegaards historie tårner sig op foran dig.

Fremtiden for dansk design
I løbet af 200 år har Holmegaard med dygtigt håndværk og inspirerende design formået at krybe under huden, ind hjerterne og i hjemmene hos stort set alle danskere. Nu følger Holmegaard Værk efter. 15.000 kvadratmeter under tag og et 24.000 kvadratmeter stort udendørsareal med mosen danner tilsammen rammerne for det særlige kulturmiljø med oplevelser, uddannelse og erhverv, der er smeltet sammen til Holmegaard Værk. En genopbygning, der forener det oprindelige og autentiske med det moderne og nyskabende.

Parkering
Kommer du i bil, kan du parkere tæt ved museet. Skiltene viser vej. Pladserne foran hovedindgangen er reserveret til handicapparkering. Husk at trække en P-billet, så du ikke får en bøde. En P-billet koster 40 kr. 

Tilgængelighed
Gangbesværede eller handicappede gæster kan køre ind gennem porten og parkere lige foran hovedindgangen på vores handicapparkeringspladser. Herfra er der direkte adgang til museet – uden trapper eller andre uhensigtsmæssige niveauforskelle.

Dagens program
Kl. 14:00 - 14:30 - Vi mødes i forhallen og får udleveret billeter
Kl. 14:30 - 16:00 - Rundvisning  
Kl. 16:00 - 17:00 - Udforsk Holmegaard Værk på egen hånd
Kl. 17:00 - 19:00 - Spisning- Menuen er vedlagt som PDF

Kontaktperson fra IDA Sydsjælland

Nina Balslev
Mail: nina.balslev@hotmail.com (jeg er nemmest at "fange" via mail)
Mobil 2999 3486

 

 

Hvor

Holmegaard Værk

Glasværksvej 55 Fensmark

4684 Holmegaard

Billetter udleveres ved ankomsten


Hvornår

Torsdag d. 13. august 2020

Kl. 14:00 - 19:00


Pris

Ledig

200 kr.

Studiemedlem

200 kr.

IDA-medlem

225 kr.

Seniormedlem

225 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 05. august 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

25


Ledige pladser

0

Tilvalg

Ledsager

250 kr.

Arrangementsnr.

337087