Arrangement

Kom godt i gang med R-programmering - København

Programmeringssproget R er meget anvendeligt til statistiske beregninger, dataanalyse og grafiske præsentationer. Hvis du ønsker en introduktion til, hvordan R kan omsætte data til brugbar og værdifuld information, er dette seminar noget for dig.

IDA Conference, København V

Tirsdag d. 29. september 2020

Kl. 17:00 - 21:30

225 kr.

På dette seminar får du en introduktion til R, som er et open source (GNU GPL-licens) programmeringssprog og softwaremiljø til statistiske beregninger og grafiske præsentationer. R e et af verdens mest populære programmeringssprog til statistiske beregninger, det anslås, at der er over 2 millioner brugere på verdensplan.

R blev oprindeligt udviklet i 1993 som et implementering af sproget S, som blev defineret tilbage i 1976 hos Bell Labs. I 2015 købte Microsoft firmaet "Revolution Analytics", som har lavet en speciel server udgave af R, som Microsoft har integreret med SQL Server 2016 og Azure platformen under navnet "Microsoft R Server".

Ud over selve sproget R findes der mere end 8.000 udvidelsespakker, som du frit kan hente fra "Comprehensive R Archive Network" (CRAN). Der findes blandt andet pakker, der kan indlæse data fra produkter som SAS og SPSS.

R's popularitet og anvendelse er steget kraftigt de seneste par år.

Agenda:

R og Rstudio

• Installation af pakker og funktioner
• Introduktion til den grafiske brugerflade RStudie

Introduktion til R
• Beregninger, Arrays
• Funktioner
• Indlæsning af data og datahåndtering
• Import af data fra f.eks. Excel og CSV

Datatyper i R

R's grafik muligheder

Håndtering af meget store datasæt

Data manipulation


Forudsætninger:
For at få det fulde udbytte af dette seminar kræves der en grundlæggende viden og lyst til at lære mere om databearbejdning fra f.eks. dit arbejde med data i Excel.

NB: Du skal på seminaret medbringe en bærbar computer med RStudio Desktop Open Source License installeret samt en forlængerledning. RStudio Desktop kan installeres på Windows, Mac OS eller Linux som operativsystem.

E-mail:
Husk at oplyse din e-mail i forbindelse med tilmeldingen. Din mailadresse vil blive udleveret til Jelgren Consult, som kun vil bruge den, såfremt der skal sendes undervisningsmateriale til dig.

Forplejning:
Der vil blive serveret isvand, frugt, sandwich, bl. vand, kaffe/te og kage

Underviser:
Seminaret afholdes af Jelgren Consult.

Har du spørgsmål om kursets indhold:
Lone Jelgren, Jelgren Consult
lj@jelgrenconsult.dk eller tlf. 22 24 00 75

Alle øvrige spørgsmål rettes til:
Annette Terp Andersen, IDA
ata@ida.dk eller tlf. 33 18 47 65

Videregivelse af personoplysninger til Jelgren Consult
Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til Jelgren Consult, da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, titel, firma og e-mailadresse, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet.

Hvor

IDA Conference

Kalvebod Brygge 31-33

1780 København V


Hvornår

Tirsdag d. 29. september 2020

Kl. 17:00 - 21:30


Pris

Ikke IDA-medlem

225 kr.

Ledig

225 kr.

IDA-medlem

225 kr.

Tilmeldingsfrist

Lørdag d. 26. september 2020

Kl. 23:59


Antal pladser

21


Ledige pladser

7

Arrangementsnr.

337110


Arrangør

IEF-Fonden