Webinar

Kompakte fusionsenergireaktorer

Tag med videnskabsjournalist Jens Ramskov på en rejse gennem nogle af de mest betydelige kompakte fusionseksperimenter, der er under udvikling, og få en status på fusionsforskningen. Webinaret er gratis.

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Torsdag d. 04. februar 2021

Kl. 19:30 - 20:45

Gratis

Tilmeldingsfrist 03. februar 2021 - kl. 23:59

Fusionsforskningen har gennem mange år tilstræbt at bygge større og større reaktorer med henblik på at kunne opnå, at en fusionsreaktor leverer mere energi end den forbruger. ITER som bygges i Frankrig er et eksempel herpå, det samme er stellaratoren W7-X i Tyskland.

Udviklingen inden for højtemperatursuperledere har dog muliggjort, at det er muligt at bygge mindre kompakte reaktorer, som kan opnå det samme. En lang række firmaer, hvoraf nogle er udsprunget fra universiteter, søger nu at udvikle kommercielle fusionsreaktorer som inden for 10-15 år – i bedste fald – kan bruges i energiforsyningen. Det vil være før eller på omkring samme tid, som ITER første gang på forsøgsbasis vil producere mere fusionsenergi, end anlægget forbruger. Det vil ske i 2035.

Ved aftenens webinar vil videnskabsjournalist Jens Ramskov give et overblik over nogle af de mest betydelige kompakte fusionseksperimenter, der er under udvikling og gøre status på fusionsforskningen.
Webinaret er det 3. arrangement, som IDA Energi afholder med fokus på fusionsenergi.
Tidligere arrangementer har været: 1) Status på fusionsforskningen, ITER and Beyond. Kom og oplev DTU Fysik’s nye Tokamak. 2) Vejen til industriel fusionsenergi: Wendelstein 7X-stelleratoren (Klik på linket for at se webinaret).

Tilmeldingsprocedure:

Når du har tilmeldt dig, får du en bekræftelsesmail herpå. Nederst i denne mail finder du et link til webinaret.
Du logger på via dette link og kommer videre til sitet, hvor webinaret vises.

Har du problemer med at logge på, er du velkommen til at kontakte os på webinarsupport@ida.dk
Tjek også vores FAQ site hvor du kan få svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med webinarer: FAQ om IDA webinarer

Info om personlige oplysninger: Hvis du gerne vil deltage anonymt, anbefaler vi, at du tilmelder dig en browser i stedet for at bruge Zoom-softwareklienten eller appen, og når Zoom beder dig om at angive dit navn, kan du indtaste "Anon" eller et andet pseudonym. Zoom behandler personlige oplysninger i globale datacentre inklusive USA og behandlingen udføres i henhold til EU Kommissionens standardbestemmelser om databeskyttelse. Beskyttelse af personlige oplysninger. For yderligere detaljer henviser vi til Zoom-privatlivspolitikken tilgængelig her: https://zoom.us/privacy

Arrangør: IDA Energi, Ingeniørforeningen i samarbejde med Energycluster Denmark.

Tilmelding: Er du ikke medlem af IDA? For at kunne tilmelde dig, skal du oprette en brugerprofil. Bemærk, ved oprettelse af en brugerprofil får du adgang til IDA's online tjenester - du bliver ikke medlem af IDA.

Vigtig oplysning vedr. persondata på deltagerlister
Dit navn, titel og firma vil optræde på deltagerlisten til dette arrangement. Deltagerlisten er tilgængelig for arrangøren og de øvrige deltagere på selve arrangementet i form af en fysisk deltagerliste og online deltagerliste. Ved nogle arrangementer udleveres endvidere navneskilt, hvor dit navn, titel og firma fremgår. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil dine oplysninger ikke fremgå af deltagerlisten.

Når du er tilmeldt som deltager på dette webinar, vil du også automatisk modtage info om næste webinar indenfor samme fagområde.

Hvor

Webinar foran din egen pc, tablet, smartphone

Deltag via pc, tablet, smartphone


Hvornår

Torsdag d. 04. februar 2021

Kl. 19:30 - 20:45


Pris

Deltager, ikke medlem af IDA

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Firmamedlem

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

Medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 03. februar 2021

Kl. 23:59


Antal pladser

300


Ledige pladser

85

Arrangementsnr.

338565


Arrangør

IDA Energi


Medarrangører

IDA E

IDA Mechanical

IDA Teknologivurdering

IDA Verdensmål