Arrangement

Kursus: Karismatisk kommunikation og ledelse

Står du overfor dit næste karrierestep? Eller vil du gerne udvikle dine kompetencer indenfor god ledelse og kommunikation? Så skal du deltage i dette unikke kursusforløb, hvor du bliver skarp til Power Pitching, præsentationsteknik og karismatisk ledelse.

EY Huset, Aarhus C

Onsdag d. 07. oktober 2020

Kl. 08:00 - 13:30

Fra 1.800 kr.

7 pladser tilbage

Kurset

Kurset er opbygget som et forløb fordelt over tre kursusgange, der omhandler Power Pitching, præsentationsteknik og karismatisk ledelse som en samlet kursuspakke. I kurset er der indlagt tid til at netværke med andre kursister, så du også kan udbygge dit professionelle netværk. Kursets 3 moduler består af:

 • Power Pitching - Dato: 7. oktober
 • Præsentationsteknik - Dato: 28. oktober
 • Karismatisk ledelse - Dato: 18. november
Certifikat

Tilmelder du dig kurset, får du som ekstra bonus afslutningsvist muligheden for at opnå et certifikat på, at du har gennemført de ter moduler. Certifikatet opnår du ved at bestå en prøve, som oplægsholder Mathias Bruhn afholder. Efter at du har bestået prøven, får du tilsendt et digitalt certifikat med dit navn på, som du kan vise frem til din nuværende eller kommende samarbejdspartnere eller arbejdsgiver, som bevis på dine opnåede kompetencer inden for karismatisk kommunikation og ledelse.

Modul 1 - Power Pitcing 

Om pitching: Pitching er vigtigt, fordi det er en integreret del af din hverdag. Du pitcher for eksempel dig selv, når...

 • du skal imponere til jobsamtalen (og være sikker på at lande drømmejobbet).
 • du skal have en genial idé igennem på arbejdspladsen.
 • du skal forklare venner, familie og nye kontakter, hvad det egentlig er, du render rundt og laver.
 • du skal lande nye kunder som selvstændig.

Men det er ikke altid nemt at pitche sig selv. Andre mennesker har travlt, og det er svært at fange deres opmærksomhed. Især hvis det, du skal pitche, er lidt tørt eller er svært at forstå for mennesker, der ikke kommer fra samme baggrund som dig. Det kan være direkte ubehagelig at pitche sig selv. For hvad nu hvis din pitch fejler, og folk tænker, at du er irrelevant? Efter denne workshop er det slut med at betvivle, om andre kan forstå din geniale idé, eller om chefen mon forstår, hvordan du passer ind i det nye spændende projekt i virksomheden. Du kommer nemlig til at lære, hvordan du kan formidle dig gennem korte, konkrete og fængende pitches, der sikrer, at andre forstår og lytter til din idé. Vi arbejder i dybden med, hvordan en god pitch opbygges, og du får mulighed for at teste en række forskellige, effektive metoder af gennem workshoppen. For eksempel hvordan du kan appellere til modtagerens følelser eller nysgerrighed.

Hvad lærer du?
På modulet kommer du til at:

 • forfatte, gennemarbejde og fremføre en række pitches af 30 sek., 1 min. og 2 min.
 • lære hvordan ’hooks’ fungerer, og hvordan du kan fange modtageren på de første 20 sekunder.
 • lære hvordan du kan forklare kollegaer, arbejdsgivere eller bekendte, hvad du laver og hvad du kan.
 • få større forståelse for din fremtoning med henblik på stemme og kropssprog.
 • arbejde med storytelling som værktøj til at præsentere en virksomhed, et projekt eller dig selv.

Modul 2 - Præsentationsteknik - Præsentationer der huskes 

På modul 2 om Præsentationen der huskes lærer du at brænde igennem med storytelling og andre præsentationsteknikker, som gør dit budskab klart og fanger publikums interesse. Dette er vigtigt, fordi du på et eller andet tidspunkt i din karriere, kommer til at stå i en situation, hvor du skal præsentere over for en mindre gruppe mennesker eller endda til et større event. Det kan være foran dine kollegaer, en kunde, din arbejdsgiver eller endda potentielle investorer. Det er en fantastisk mulighed for at vise dit talent og dit hårde arbejde frem, men det er også risikabelt, og det giver sommerfugle i maven. For hvad nu hvis det går galt? Hvad nu hvis du ikke kan leve op til de andres forventninger? Og hvad nu hvis ingen lytter efter? Bare rolig. De fleste mennesker bliver nervøse i sådanne situationer, men der findes heldigvis nogle meget enkle teknikker, som kan hjælpe dig med at gøre dine præsentationer fantastisk gode – hver evig eneste gang. Uanset hvad du skal præsentere, og hvem du skal præsentere for.

Hvad lærer du?
På modulet kommer du til at:

 • lære, hvordan du kan skabe et vedvarende positivt førstehåndsindtryk og at etablere en stærk relation.
 • træne din stemmeføring og dit kropssprog – og bruge dem som værktøjer i sociale interaktioner.
 • bruge storytelling til at skabe større forståelse og engagement hos tilhørerne.
 • arbejde aktivt med din personlige præsentation samt præsentationen af forskellige mindre emner

Modul 3 – Karismatisk ledelse 

På modul 3 bliver du undervist i, hvordan du øger din egen personlige gennemslagskraft og bliver den uformelle leder, der helt naturligt får folk til at spidse ører. Karismatisk ledelse er en vigtig disciplin at mestre. Det kan være, at du ender i en situation med svedige håndflader, mens du kigger ud over hundredvis af kollegaer, der bare venter på at høre om et nyt initiativ, du skal præsentere. Eller måske har du allerede været nødt til at tage fat i en fantastisk kollega, der underpræsterede, for at tage en alvorlig snak med vedkommende og prøve at få ham eller hende tilbage på rette spor igen?

Forslag:
Karismatisk ledelse er en vigtig disciplin at mestre, da du får nye værktøjer, som du kan anvende i alle sociale interaktioner. Det kan være, at du skal have en svær samtale med din kollega og ikke helt ved, hvordan du skal få tingene sagt, eller måske har du oplevet at blive overhørt til et møde og vil gerne lære, hvordan du sikrer at blive hørt samtidig med, at menneskerne omkring dig faktisk begynder at kunne lide dig endnu mere. Men hvordan lærer man at være karismatisk? Mange mennesker tror, at det er umuligt. At det er et magisk personlighedstræk, nogle mennesker bare er født med, men som så mange andre menneskelige egenskaber, er karisma noget vi kan lære. Ligesom vi lærte at læse i Dansk og lave god mad i Hjemkundskab.

Hvad lærer du?
På modulet kommer du til at:

 • forstå hvad karisma er og genkende karismatisk adfærd.
 • blive introduceret til de tre karismatiske grundtræk: gennemslagskraft, empati og tilstedeværelse.
 • lære hvordan du opbygger en karismatisk adfærd gennem håndgribelige redskaber og teknikker
 • overkomme personlige barrierer for at opnå karisma.
 • forstå sammenhængen mellem karisma og relationer.
 • forstå bagsider og udfordringer for karismatiske personer og tilegne dig værktøjer til at arbejde videre med karisma efter undervisningen er slut.

Undervisningens opbygning
Fælles for alle 3 moduler er, at undervisningen bygges op omkring en grundig gennemgang af relevant teori, der bliver uddybet med øvelser og case-diskussioner, hvor du og de andre deltagere tilegner sig praktisk erfaring gennem hele forløbet.

Om underviseren
Mathias Bruhn har siden 2011 undervist ledere, rådgivere og universitetsstuderende i, hvordan man kommunikerer karismatisk, skaber positive relationer og styrker sit personlige lederskab og gennemslagskraft. Han er uddannet i erhvervspsykologi ved CBS og har baggrund som Diplom bygningsingeniør fra DTU samt projektledelse i Rambøll Danmark. I dag arbejder han som selvstændig underviser, ekstern lektor ved CBS og DTU, samt Associate Partner hos Franklin Covey Danmark.

Mathias’ er kendt for sine ​underholdende, interaktive og engagerende kurser og workshops, hvor han ​inddrager ​de seneste videnskabelige fund og teorier inden for adfærdsstudier, psykologi og kommunikation. En dag sammen med Mathias byder på en sjov og lærerig oplevelse, hvor du bliver udrustet med lavpraktiske og jordnære teknikker, som du kan bruge selvsamme samme dag.

Mere information på:
https://www.mathiasbruhn.dk
https://www.linkedin.com/in/mathiasbruhn

Praktiske oplysninger

 • Kl 8:00 til 8:30 er der morgenmad og netværk.
 • Kl 8:30 til 12.30 er der undervisning
 • Kl 12.30 til 13.00 bliver der serveret en sandwich, og der er igen tid til netværk.

Kurset afhodles i EY-huset i Aarhus i deres kursuslokaler på 15. sal, som du kommer til ved at tage elevatoren fra indgangen til EY-huset på Værkmestergade 25, 8000 Aarhus C.

I tilfælde af andre praktiske spørgsmål kontaktes arrangementsansvarlig Casper Rahr på mail: ida.casperrahr@gmail.com / tlf.: 29 28 21 98

Parkering
Ved siden af EY-huset er der nem parkering i kælderen under Bruuns Galleri. Adressen på P-huset er: Værkmestergade 27, 8000 Aarhus C.

Covid-19
I tilfælde af, at der kommer en situation, hvor det ikke er muligt at mødes fysisk til kurserne, så overgår kurserne til at være onlinekurser. Mathias Bruhn har i flere år undervist på virtuelle kurser for bl.a. Danmarks Tekniske Universitet, Novo Nordisk og Akademikernes A-kasse. Derfor er du sikker på, at kvaliteten og udbyttet af kurset er på højeste niveau, uanset hvilken COVID-19 situation vi står i.

Hvor

EY Huset

Værkmestergade 25, 15. sal

8000 Aarhus C


Hvornår

Onsdag d. 07. oktober 2020

Kl. 08:00 - 13:30


Pris

Ledig

1.800 kr.

Studiemedlem

1.800 kr.

Firmamedlem

3.600 kr.

Medlem af arrangør

3.600 kr.

Medlem

3.600 kr.

Seniormedlem

3.600 kr.

Deltager, ikke medlem af IDA

4.200 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

4.200 kr.

Tilmeldingsfrist

Fredag d. 02. oktober 2020

Kl. 23:55


Antal pladser

10


Ledige pladser

7

Arrangementsnr.

337561


Arrangør

IDA Lederforum Midt/Vest


Medarrangører

IDA Lederforum