Arrangement

MADE: Bæredygtig produktion via design af forsyningskæder - fokus på fødevareproduktion

Hvordan kan man øge samarbejde i eksisterende værdikæder eller gentænke værdikæder? Hør hvordan Plastix og Carlsberg har arbejdet med at genanvende egne produkter eller overtage restprodukter fra andre værdikæder.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 14:00 - 15:00

Gratis

Øget bæredygtighed og genanvendelse af produkter og i produktionen er i fokus for danske produktionsvirksomheder. Mange virksomheder er nået langt med at anvende nye alternative materialer eller reducere ressourceforbruget i produktionen og f.eks. mindske miljøbelastningen i bortskaffelse af produkter eller endnu bedre øge muligheden for at øge genanvendelsen af produktet selv.

Der ligger et uudnyttet potentiale for bæredygtighed i øget samarbejde i eksisterende værdikæder eller gentænke værdikæder, hvor f.eks. materialestrømme i højere grad genanvendes i en cirkulær forretningsmodel, eller hvor én virksomheds spildprodukt bliver til en anden virksomheds råstof. Uanset om en virksomhed skal genanvende eget produkt via tilbagetagelse eller overtage reststrømme fra andre værdikæder, kræver det en sikker viden om de genanvendte materialestrømme.

Sessionen vil give en forskningsbaseret introduktion til udfordringerne i at sikre tilstrækkelig kvalitet og dokumentation af genanvendte materialestrømme, mens Danfoss og Plastix vil fortælle om deres indsats og erfaringer med at genanvendes egne produkter eller overtage restprodukter fra andre værdikæder.

14:00-14:30: Fra brugte fiskenet til nye produkter v. Hans Axel Kristensen, CEO og co-founder, PLASTIX A/S

Om Hans
Hans Axel Kristensen er CEO og medstifter af PLASTIX A/S. SMV’en er positioneret som en producent af ”Grøn plast”. PLASTIX har udviklet en state-of-the-art mekanisk genanvendelses-teknologi, som gør det muligt at genanvende brugte maritime plastfibre i form af fiskenet og reb til højkvalitets genanvendte plastråvarer. PLASTIX er en af de førende genbrugere af brugte fiskenet og reb i verden og er anerkendt for virksomhedens dedikation til at udrydde plastforurening med cirkulære forebyggende løsninger for at sikre et renere miljø til lands og til vands.

14:30-15:00: Øget bæredygtighed ved produktion af øl og læskedrik – et forskningsprojekt i samarbejde med MADE, Carlsberg og SDU v. Alexander Borch-Andersen, ph.d. studerende, SDU Center for Sustainable Supply Chain Engineering, Syddansk Universitet og Erik Skov Madsen, Lektor, ph.d. SDU Engineering Operations Management, Syddansk Universitet

Produktion af øl og læskedrik indbefatter konstante ændringer, da området omfatter ”Fast Moving Consumer Goods”, hvor der konstant udbydes nye øl, læskedrik og ny emballage. Bæredygtig produktion af øl og læskedrik bliver derfor en udfordring. På et bryggeri gennemføres dagligt omfattende rengøring udenpå anlæg (COP) og intern rengøring af tanke og rørsystemer (CIP). Denne rengøring tager både tid og koster energi, kemikalier og  vandforbrug. Alt sammen gør disse parametre, at det er besværligt at planlægge produktion på en bæredygtig måde. Præsentationen ridser disse problemstillinger op og kommer med bud på udvikling af modeller i moduler for beslutningsstøtte, konsekvensberegning og planlægningsværktøj for bæredygtighed. 

Om Alexander Borch-Andersen og Erik Skov Madsen 
Alexander Borch-Andersen er uddannet civil ingeniør i produktions systemer fra Aalborg Universitet i København og er nu på SDU i færd med at gennemføre et ph.d. studie i bæredygtighed i et samarbejde med Carlsberg og MADE forskningsprogrammet. Erik Skov Madsen har en blandet baggrund fra industrien som maskinarbejder og maskinmester specielt med fokus på drift og vedligehold produktion i fødevareindustrien. Erik Skov Madsen har en mastergrad i voksenlæring og har siden han forsvarede sin ph.d. afhandling i 2009 i sin forskning haft fokus på vedligehold af produktionssystemer, cirkulær økonomi og bæredygtig produktion. 


Arrangeret af MADE - Manufacturing Academy of Denmark. Læs mere her.

Sponsoreret af IDA Polymer. Læs mere om netværket her. 
__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 
Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Markedsføring: Der tages ifm. Technomania video/billeder til markedsføringsformål. Henvendelse vedr. dette kan ske til Anne-Mette Hoff på amh@ida.dk.

___________

Videregivelse af personoplysninger til MADE

Deltagerlisten til dette arrangement bliver videregivet til MADE, da det er nødvendigt for afvikling af arrangementet. Deltagerlisten indeholder dit navn, titel og firma, hvis det er oplyst ved tilmeldingen. Oplysningerne anvendes alene ved dette arrangement. Hvis du afmelder dig arrangementet, vil oplysningerne ikke blive videregivet. 

Databeskyttelse og behandling af personoplysninger i IDA

Dataansvarlig er:

IDA Ingeniørforeningen. Kalvebod Brygge 31-33, 1780 København V (CVR-nummer 21465216)

Ønsker du at klage eller har spørgsmål til IDAs behandling af personoplysninger

Kontakt: Databeskyttelsesrådgiver (Data Protection Officer)

Mailto:dpo@ida.dk

Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Tech Stage - Hal F (En del af hi Technomania 2021)


Hvornår

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 14:00 - 15:00


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Onsdag d. 06. oktober 2021

Kl. 13:00


Antal pladser

104


Ledige pladser

42

Arrangementsnr.

339624


Arrangør

IDA Polymer


Medarrangører

IDA Food Network

IDA Urban Food Systems /Selskabet for fødevaresystemer

Kurser for studerende