Arrangement

Mod klima-neutralitet i industri og bygninger med kunstig intelligens - Ento Labs

Med data fra eksisterende smart-målere kan nye machine learning algoritmer automatisk beregne de bedste energi- og CO2-besparende tiltag på tværs af industrielle processer og store bygningsmasser - og gøre processen langt hurtigere og billigere.

Messecenter Herning (MCH), Herning

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 11:00 - 11:45

Gratis

Energiforbrug i industri og bygninger er de største kilder i globale CO2-udledninger, og er desværre stadigt stigende. Traditionel optimering af energiforbrug er tidskrævende, dyrt og utilstrækkeligt, men ved hjælp af nye datakilder og kunstig intelligens kan processen gøres effektiv, hurtig og mere rentabel.  

Henrik Brink vil fortælle, hvordan data, algoritmer og infrastruktur i skyen smelter sammen, for at vores små robotter kan holde øje med 10.000-vis af bygninger 24/7 og foreslå de bedste tiltag på en forståelig måde. 
Sammen med Henrik Brink vil vi kigge på konkrete eksempler på, hvordan en lang række virksomheder og offentlige institutioner i dag bruger Ento Labs' system til at identificere og udbedre energispild og identificere effektiviseringer og klima-optimeringer. Til sidst går vi igennem de store muligheder, der ligger i teknologien i fremtiden, og hvordan den kan bidrage i den globale kamp mod klimaforandringer.

Om Henrik Brink
Henrik Brink er medstifter og direktør i Ento Labs. Efter sin uddannelse i astrofysik og efterfølgende forskerstilling i Berkeley, USA, startede Henrik sin første virksomhed i 2012 i Silicon Valley med et mål om at gøre machine learning mere tilgængelig for virksomheder.
Efter et salg til General Electric vendte Henrik tilbage til Danmark og startede Ento Labs i 2019 med 3 andre medstiftere for at bringe viden og erfaringer med data og kunstig intelligens ind i kampen mod klimaforandringerne. 

Om Ento Labs
Ento Labs er en startup baseret i Aarhus, bl.a. støttet af Innovationsfonden og Dansk Energi, fokuseret på udvikling af software og algoritmer til optimering af energi- og klima-aftryk i virksomheder og offentlige institutioner. 
Læs mere om Ento Labs her

Sponsoreret af IDA Selvstændig. Læs mere om netværket her.

__________

Obs. Dette event er en del af Technomania 2021 

Den 6. og 7. oktober 2021 slår IDA dørene op til årets største teknologievent "Technomania", som er en del af hi Tech & Industry Scandinavia i Herning. I det 3.500 m2 store oplevelsesunivers byder IDA dig igen i år på en messeoplevelse langt ud over det sædvanlige. Kom med til to hæsblæsende og intense dage med fokus på, hvordan teknologi understøtter bæredygtig industri og FNs verdensmål, state-of-the-art teknologi og inspirerende talks fra ind- og udland om de nyeste teknologiske trends. 

Se og tilmeld dig alle øvrige talks på programmet her. (Der er begrænset antal pladser, så tilmeld dig de talks, du ikke ønsker at gå glip af. Så er du sikret en plads)

Få gratis billet til hi messen 

Technomania er en del af hi Tech & Industry i Herning. For at deltage på Technomania skal du hente en billet til messen på hi messens hjemmeside.

Brug invitationskoden "Technomania" og kom gratis med

Hent din billet her

Vi glæder os til at se dig!

Hold dig opdateret om Technomania på de sociale medier

Følg Technomania på Facebook.

Følg Techomania på Linked In


Hvor

Messecenter Herning (MCH)

Vardevej 1

7400 Herning

IDA Startup Stage - Hal F (En del af hi Technomania 2021)


Hvornår

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 11:00 - 11:45


Pris

Ikke IDA-medlem

0 kr.

Studerende, ikke medlem af IDA

0 kr.

Medlem af arrangør

0 kr.

Ledig

0 kr.

IDA-medlem

0 kr.

Seniormedlem

0 kr.

Studiemedlem

0 kr.

Tilmeldingsfrist

Torsdag d. 07. oktober 2021

Kl. 09:30


Antal pladser

200


Ledige pladser

163

Arrangementsnr.

339633


Arrangør

IDA Selvstændig


Medarrangører

IDA Fyn

IT Gruppen, IDA Østjylland

Kurser for studerende