Webinarer får flere med

Denne side giver dig svar på spørgsmål om brug af IDAs webinar-system.

 

 

  1. Hvad er et webinar?

Et webinar er et online-seminar, -kursus eller -interview, hvor underviser/oplægsholder og webinar-deltagere mødes direkte på nettet.

Vi kan både sende et webinar live og on-demand. Oftest sender vi først webinaret live. Her kan man deltage interaktivt med spørgsmål og afstemninger. Efterfølgende sender vi webinaret on-demand. Her er webinaret optaget og kan ses når det passer dig.

I nogen tilfælde sender vi ikke webinaret direkte, men optager det for at kunne sende det on-demand.

 

  1. Hvilket system bruger vi?

Vi gør brug af Intercall Web Studio.

  1. Hvordan finansieres et webinar?

IDA ønsker, at mange møder streames til medlemmerne, og økonomien må ikke være en hindring. Hvis ikke enheden selv har midler, kan den ansøge den regionale eller fagtekniske pulje. Ansøgningsskema fås hos Charlotte Faber, cf@ida.dk. Hvis der pludselig opstår en interessant mulighed, må vi prøve at få webinaret finansieret på efterbevilling.

Der skal betales for brug af kameramand. Regn med 5.000 kr. for en times webinar og 15.000 kr. for en hel dag. Jakob Morthorst-Jensen, jmj@ida.dk, kan give dig et mere eksakt bud på økonomien.

  1. Hvor kan man sende fra?

IDA har eget tv-studie, hvor vi kan sende fra, når der ikke er publikum. Vi kan også sende direkte fra møder f.eks. fra IDAs Mødecenter.

Vi kobler os typisk op til lokalets lydsystem, så vi kan gøre brug af de mikrofoner, som i forvejen anvendes. Der skal være en XLR-udgang, og der skal trækkes et kabel til det sted, hvor kameraet står.

  1. Hvem står for optagelserne?

Der skal bookes en ekstern kameramand. Kontakt din netværkskoordinator herom.

  1. PowerPoint-præsentationer

Når vi sender, vises som regel to skærmbilleder. Det ene indeholder videostream, det andet indeholder en PowerPoint-præsentation. Til præsentations-skærmbilledet har vi brug for en PowerPoint-præsentation af typen Microsoft PowerPoint. Webinarsystemet konverterer PowerPoints til flashbilleder, men det er ikke alt, det kan konvertere. Derfor vil vi gerne have PowerPoints så tidligt som muligt. De fleste gange går alt fint med almindelige PowerPoints. 

Har du andre spørgsmål, eller vil du gerne drøfte et konkret webinar, så tøv ikke med at kontakte Jakob Morthorst-Jensen på jmj@ida.dk eller tlf. 33 18 46 29.