Få en mentor

I en mentor får du en sparringsparter, der har erfaring og viden om de ting du gerne selv vil opnå i karrieren. Din mentor kan derfor hjælpe dig med at udvikle dig i den retning du ønsker.

 

Din personlige sparringspartner

En mentor er din personlige sparringspartner, der i en professionel og faglig relation, hjælper dig med at håndtere karrierens muligheder og udfordringer. Der kan være mange grunde til, at en mentor er relevant for dig netop nu. Måske er du ny på arbejdsmarkedet og savner sparring for at finde dig ordentligt til rette? Det kan også være, at du snart bliver leder for første gang og i den forbindelse trænger til et fortroligt rum, hvor processen kan diskuteres.

Dit udbytte som mentor

 • Hjælp til at arbejde struktureret med muligheder, udfordringer og problemstillinger i dit arbejdsliv. 
 • Et fortroligt rum hvor svære emner kan drøftes. 
 • Bedre muligheder for at kunne sætte mål for din karrieres udvikling. 
 • Ny indsigt fra en erfaring person med en faglig forståelse for din branche.

Interview og match

I IDAs mentorprogram lægger vi stor vægt på at finde de rigtige match mellem mentor og mentee. Alle match gennemføres på baggrund af skriftlige tilmeldinger og opfølgende interviews, så vi på den måde finder de perfekte match. I denne proces lægges der bl.a. vægt på faglige og personlige kompetencer, erfaringer, mål, udfordringer og geografi. 

Vil du gerne være mentor? Så kan vi læse mere her.

Program og pris

IDAs 12 mdr. program

 • Medlem af IDA (egen betaling): 2.995,- 
 • Medlem af IDA (firmabetaling): 4.495,- 

IDAs 9 mdr. program

 • Medlem af IDA (egen betaling): 799,- 
 • Medlem af IDA (firmabetaling): 1.599,- 
 

Praktisk info

Deadlines for tilmelding til mentorprogrammet: 

 • 12 mdr. program: 14. juni 2019. 
 • 9 mdr. program: 1. september 2019. 

Begrænset deltagerantal, 15 mentees og 15 mentorer efter først til mølle princippet.

Mentorprogrammet på 9 mdr. er for de "nye i job" og du må derfor max have 2 års erfaring for at deltage som mentee. Dette tilbud kan kun benyttes én gang af mentee. For at deltage i 12 mdr. programmet skal du have mere end 2 års erfaring for at tilmelde sig. 

Mentor og mentee mødes 3-5 gange halvårligt i et 12 måneders forløb og 5-7 gange halvårligt i et 9 måneders forløb. Det er mentee, der udarbejder dagsorden, da det er mentees karriere, som er i fokus. Møderne varer typisk 1-2 timer. For begge programmer gælder det, at både mentor og mentee skal være i job for at deltage.

Når du har udfyldt tilmeldingen, bliver du kontaktet af en af IDAs mentorkonsulenter med henblik på at booke et interview. Interviewet foregår enten fysisk, over skype eller telefonisk. På den måde får vi det bedste billede af både mentor og mentee, og kan efterfølgende lave det bedste match.

Når vi har fundet et match til dig, bliver du inviteret på kursus sammen med de andre matchede mentees. Her vil du blive præsenteret for en række værktøjer og teorier bag mentoring, som programmet bygger på. Du vil ligeledes blive præsenteret for en række øvelser som skal klæde dig på til opgaven som mentee.

Hvis du har spørgsmål omkring mentorprogrammet, så kontakt endelig vores karriererådgivere fra henholdsvis København og Aarhus.

 • Karriererådgiver (Øst-Danmark) Lise Dan, IDA, 33 18 97 48, lid@ida.dk
 • Karriererådgiver (Vest-Danmark) Jakob Gradel, IDA, 33 18 47 83, jgr@ida.dk
Brochure: Mentorprogram

Vores mentorprogram er 1-1 sparring med fokus på både personlig og faglig udvikling.

Læs brochuren og få mere info

Hør Charlotte fortælle om, hvordan hun fik hjælp af sin mentor: