Tanker om Tech

Om vi vil det eller ej, bliver teknologi år for år en større del af vores liv. Dyk ned i webinarerne nedenfor og bliv klogere - og udfordret på dine holdninger!

I selskab med teknologieksperter og videnskabelige personligheder undersøger Thomas Damkjær Petersen i en samtalerække kaldet Tanker om Tech, hvordan vi skal forholde os til forskellige perspektiver i denne udvikling. 

Igennem de forskellige webinarer vil du blive klogere på alt fra kunstig intelligens og dataetik til videnskabens rolle og dens ligheder med showbiz.

Tanker om Tech #1: Er fremtidens teknologier en trussel eller redning?
I denne første udgave af Tanker om Tech diskuterer Thomas Damkjær Petersen og Professor Philipp Schröder perspektiverne i den teknologiske udvikling.

Tanker om Tech #2: Hvad kan naturvidenskaben lære af rock’n’roll?
I denne anden udgave af Tanker om Tech diskuterer Thomas Damkjær Petersen og Johan Olsen videnskabens rolle i samfundet.

Tanker om Tech #3: Hvad kan vi med DNA i dag og hvad kan vi i fremtiden?
I denne tredje udgave af Tanker om Tech diskuterer Thomas Damkjær Petersen og Eske Willerslev videnskabens rolle i samfundet.

IDAs Video og webinarer

IDA laver hvert år et væld af webinarer, som spænder fra dybt fagtekniske emner inden for naturvidenskab, it og engineering til konkrete råd, om hvordan du håndterer dit arbejdsliv.

De foregår live, men efterfølgende kan du se dem i optaget version på IDAs hjemmeside.

Tanker om Tech #4: Digital vækst eller privacy – kan vi få begge dele? – Mød Elektronista Christiane Vejlø i samtale med Thomas Damkjær Petersen.
I denne fjerde udgave af Tanker om Tech vil formand for IDA, Thomas Damkjær Petersen og Christiane Vejlø, formand for Regeringens arbejdsgruppe for dataetik, diskutere om det er muligt at have privatliv og digital vækst på samme tid. Bliver vi nødt til at opgive den ene af de to for at beholde den anden?

Tanker om Tech #5: Er klimaforandringer menneskehedens største udfordring og kan teknologi redde os? Thomas Damkjær Petersen i samtale med Jesper Theilgaard
I denne femte udgave af Tanker om Tech vil formand for IDA, Thomas Damkjær Petersen og klimaekspert og tidligere vejrvært på DR, Jesper Theilgaard, tale om hvorvidt vi overhovedet kan nå at påvirke klimaet nu, og hvordan vi bedst gør det? Går vejen mod en grønnere verden via reguleringer, nudging eller atomkraft?

Forskere har kendt til drivhuseffekten siden 1861, og klimaforandringerne rejser dermed spørgsmål om, hvorfor der er så langt fra videnskabelige kendsgerninger til handling?

Tanker om Tech #6 webinar: Hvem bestemmer: Naturen eller mennesket? Mød ZOO’s videnskabelige direktør Bengt Holst 
Med sagerne om aflivningen af giraffen Marius og ankomsten af to kinesiske pandaer, har Zoologisk Have København to gang inden for bare fem år været i midtpunktet i en mediestorm.

I denne sjette udgave af Tanker om Tech vil IDAs formand Thomas Damkjær Petersen og Bengt Holst, der også er formand for Det Dyreetiske Råd, diskuterer en række af de essentielle spørgsmål, som de to sager på hver deres måde er med til at rejse. For hvad er zoologisk haves videnskabelige og samfundsmæssige funktion egentlig? Og har dyrs liv forskelligt værd? Kan dyr være brikker i et politisk spil eller skal naturen bare være natur?

Tanker om Tech #7: Teknologi kan ikke redde klimaet – så hvordan skaber vi bæredygtig udvikling?
I denne syvende udgave af Tanker om Tech diskuterer formand for IDA Thomas Damkjær Petersen teknologiens rolle i samfundet med Katherine Richardson, som både er professor, oceanograf, formand for Klimakommissionen, leder af Sustainability Science Centre på Københavns Universitet, FN-udpeget ekspert og medlem af Klimarådet.

Tanker om Tech #8: Selvkørende busser og flyvende taxaer: Er vi overhovedet klar til teknologien?
I denne ottende udgave af Tanker om Tech diskuterer formand for IDA Thomas Damkjær Petersen teknologiens rolle i samfundet med Christian Bering – den tekniske direktør i Holo.

Damkjær Petersen og Bering vil både debattere selvkørende busser og flyvende taxaer, fx: Hvordan er det lykkedes Holo at blive first movers på dette område? Hvilke tekniske udfordringer er Holo løbet ind undervejs? Hvad gør busserne, når det sner? Hvem beslutter, hvad bussen skal gøre, hvis den indblandes i en ulykke? Og hvad skal der til, før de flyvende taxaer sættes i luften?

Tanker om Tech #9: Har vi tabt slaget til tech-giganterne? Hør Casper Klynges bud – som en der har taget springet fra den ene side af bordet til den anden

I Tanker om Tech #9 undersøger IDAs formand Thomas Damkjær Petersen techgiganternes rolle i samtale med en mand, der har siddet på begge sider af bordet i kampen om at definere teknologiens rolle i samfundet. 

Mød Casper Klynge, Danmarks første techambassadør, der i pendulfart mellem Beijing, Sillicon Valley og Udenrigsministeriet i København har forsøgt at få det bedste ud af den teknologiske udvikling. Casper har siden marts ledet Microsofts europæiske Government Affairs og altså taget springet til en af de teknologigiganter, han ellers var ansat til at tæmme. Hvad har skiftet fået ham til at tænke om techgiganternes rolle og tror han selv, han reelt kan ændre noget? 

  1. Tilmeld dig

    Webinarer i fremtiden

Tilmeld dig Technorama

I Technorama får du et overblik over de vigtigste historier fra teknologiens verden, hvad end det handler om etiske dilemmaer, nye teknologiske landvindinger eller spæde opfindelser.
  • Aktuelle artikler
  • Det bedste vi har set
  • Ugens nyhedsoverflyvning
Tilmeld dig nyhedsbrevLæs det seneste nyhedsbrev